Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
7 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Σταθάκης: Τον Ιούνιο του 2019 η λειτουργία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας
[Κέρδος]: Σταθάκης: Τον Ιούνιο του 2019 η λειτουργία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας

[Κέρδος]: Σταθάκης: Τον Ιούνιο του 2019 η λειτουργία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας

Toν Ιούνιο του 2019 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Χρηματιστήριο Ενέργειας σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη.

Στην ομιλία του στο 8ο Capital+Vision ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της ενέργειας ενώ μίλησε και για τις αλλαγές που συντελούνται στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς ενέργειας και για τη θεσμοθέτηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Οπως είπε, το Χρηματιστήριο Ενέργειας θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2019, υλοποιώντας ουσιαστικά το Μοντέλο-Στόχος (Target Model) που είχε υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ενιαία αγορά ενέργειας.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο που εκτιμάται ότι θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με έργα δικτύων και υποδομών μεγάλης εμβέλειας που σχεδιάζονται και υλοποιούνται (αγωγοί φυσικού αερίου TAP, IGB, Θεσσαλονίκη-Σκόπια, EastMed, αναβάθμιση τερματικού σταθμού LNG στη Ρεβυθούσα, FSRU στην Αλεξανδρούπολη).

Επίσης, επιταχύνονται οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις τόσο με τις γειτονικές χώρες της βαλκανικής όσο και στο εσωτερικό, οι διασυνδέσεις των νησιών. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση διασύνδεσης των Κυκλάδων, έχει προκηρυχθεί και κατοχυρωθεί η β΄ φάση, ενώ η γ΄ φάση των Κυκλάδων θα ολοκληρωθεί δύο χρόνια νωρίτερα, το 2020.

Επίσης, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τη διασύνδεση Πελοποννήσου – Κρήτης και η κατασκευή του έργου προχωράει, ενώ η μεγάλη διασύνδεση της Κρήτης έχει λάβει, πλέον, ισχυρή υπόσταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!