Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Στα €25,2 εκατ. ο βεβαιωμένος φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία το α΄ εξάμηνο
[Κέρδος]: Στα €25,2 εκατ. ο βεβαιωμένος φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία το α΄ εξάμηνο

[Κέρδος]: Στα €25,2 εκατ. ο βεβαιωμένος φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία το α΄ εξάμηνο

Στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου θα κριθεί, όπως αναμενόταν, το στοίχημα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης που αφορά στα έσοδα από τον φόρο διαμονής που επιβλήθηκε για πρώτη φορά φέτος στα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα που λειτουργούν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr που προέρχονται από ανεπίσημα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο σύνολο του α’ εξαμήνου είχε βεβαιωθεί φόρος διαμονής ύψους 25.259.238 ευρώ. Όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, το συνολικό ποσό από φόρο διαμονής που είχε, ήδη, καταβληθεί στα δημόσια ταμεία μέχρι το τέλος Ιουνίου έφθανε τα 15.164.102 ευρώ.

Αρμόδια κυβερνητική πηγή, ωστόσο, εξέφραζε αισιοδοξία για σημαντικά αυξημένα έσοδα τους επόμενους μήνες, επικαλούμενη στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) σύμφωνα με τα οποία το 2016 και 2017 το 85% των συνολικών διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία της χώρας πραγματοποιήθηκαν στο τετράμηνο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου.

Είναι ενδεικτικό, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας πως οι διανυκτερεύσεις το 2017 κατανεμήθηκαν ως εξής: 9 εκατ. στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, 50,8 εκατ. την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, 128,4 εκατ. στην περίοδο αιχμής Ιουλίου-Σεπτεμβρίου και 10 εκατ. διανυκτερεύσεις στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς.

Στο τρίτο τρίμηνο, δηλαδή, οι διανυκτερεύσεις ήταν διπλάσιες από τις αντίστοιχες ολόκληρου του α’ εξαμήνου. Να σημειωθεί πως στο πρώτο τρίμηνο του 2018 οι διανυκτερεύσεις κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 10% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!