Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Στα 6,75 δισ. ευρώ τα κονδύλια του ΠΔΕ – Δεν πιάνεται ο στόχος το 2019
[Κέρδος]: Στα 6,75 δισ. ευρώ τα κονδύλια του ΠΔΕ – Δεν πιάνεται ο στόχος το 2019

[Κέρδος]: Στα 6,75 δισ. ευρώ τα κονδύλια του ΠΔΕ – Δεν πιάνεται ο στόχος το 2019

Στα ίδια επίπεδα με το 2019, αλλά με ανακατανομή των πόρων του συγχρηματοδοτούμενου και του εθνικού σκέλους του προγράμματος θα είναι, βάσει του προσχεδίου του προϋπολογισμού το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για το 2020. Ωστόσο, στο προσχέδιο προεξοφλείται – για μια ακόμη φορά – η υποεκτέλεση του ΠΔΕ έτους 2019 κατά 600 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι οι απώλειες του ΠΔΕ για το 2018, ήταν της τάξεως των 513 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, για το έτος 2020 προβλέπεται η διάθεση πόρων ύψους 6.750 εκατ. ευρώ, με κατανομή της συνολικής δαπάνης μεταξύ των έργων που θα συγχρηματοδοτηθούν από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύψους 6.000 εκατ. ευρώ και εκείνων που θα χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά από εθνικούς πόρους, ύψους 750 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο ύψος ήταν και το ΠΔΕ του 2019, ωστόσο τα 5.750 εκατ. ευρώ, ήταν πόροι προερχόμενοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το 1 δισ. ευρώ, εθνικοί πόροι.

Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο, σταθερή επιδίωξη για την υλοποίηση του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του ΠΔΕ και για το 2020 παραμένει η απορρόφηση των πόρων, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η εισροή της αναλογούσας κοινοτικής συνδρομής.

Ο στόχος αυτός θα συνδράμει θετικά στην προώθηση της αναπτυξιακής πολιτικής και θα απαιτήσει την εντατικοποίηση των ενεργειών για την επίσπευση της υλοποίησης των προ-γραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό εξακολουθούν να αποτελούν προτεραιότητα οι τομείς των μεγάλων έργων υποδομών (οδικά έργα, σιδηρόδρομοι, μετρό κ.λπ.), η προώθηση της επιχειρηματικότητας (κυρίως στους τομείς της μεταποίησης και του τουρισμού), η ενίσχυση της απασχόλησης, η εκπαίδευση και κατάρτιση, οι τομείς της υγείας και της πρόνοιας, η προστασία του περιβάλλοντος, τα έργα υποδομών των ΟΤΑ όλης της χώρας και οι δράσεις για τη διοικητική μεταρρύθμιση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!