Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Spiegel: Η συμφωνία για τους πρόσφυγες «πεθαίνει», καταρρέουν τα hotspot
[Κέρδος]: Spiegel: Η συμφωνία για τους πρόσφυγες «πεθαίνει», καταρρέουν τα hotspot

[Κέρδος]: Spiegel: Η συμφωνία για τους πρόσφυγες «πεθαίνει», καταρρέουν τα hotspot

Στην κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά με τους πρόσφυγες και στον κίνδυνο κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας αναφέρεται δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού περιοδικού Spiegel. 

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, ο αριθμός των προσφύγων που κάνουν το ταξίδι προς την Ελλάδα έχει αρχίσει να αυξάνεται. Τα hot spot στα νησιά είναι γεμάτα, ενώ η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, σημειώνει το γερμανικό Spiegel σε σχετικό του ρεπορτάζ.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, αριθμός των προσφύγων που πέρασαν στην Ελλάδα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο είναι διπλάσιος από εκείνον του Μαΐου. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου 15.000 πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά, με τις εγκαταστάσεις να επαρκούν για τους μισούς, σημειώνεται.

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται και αυτό σε δηλώσεις του διευθυντή της δεξαμενής σκέψης «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Σταθερότητας», Γκέραρντ Κνάους.

Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα δίλημμα, αναφέρει ο Κράους, και οι Έλληνες δεν μπορούν να αγνοούν το χάος στα νησιά. Εάν ο Αλέξης Τσίπρας εφαρμόσει την πρόσφατη δέσμευσή του να μετακινήσει μεγάλο αριθμό προσφύγων στην ενδοχώρα θα δώσει ένα μήνυμα στους διακινητές ότι ο οδός του Αιγαίου έχει ανοίξει και πάλι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!