Τρίτη, 25 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Σόρος και 7 ακόμα δισεκατομμυριούχοι ζητούν να αυξηθούν οι φόροι που πληρώνουν
[Κέρδος]: Σόρος και 7 ακόμα δισεκατομμυριούχοι ζητούν να αυξηθούν οι φόροι που πληρώνουν

[Κέρδος]: Σόρος και 7 ακόμα δισεκατομμυριούχοι ζητούν να αυξηθούν οι φόροι που πληρώνουν

Σε μία κίνηση ιδιόμορφης φιλανθρωπίας προχώρησαν οι 8 πλουσιότεροι άνθρωποι της Νέας Υόρκης.

Ο Τζόρτζ Σόρος, η Άμπιγκειλ Ντίσνει, ο Στίβεν Ροκφέλερ και πέντε ακόμα δισεκατομμυριούχοι ζήτησαν για μία ακόμα φορά από το Δήμο της Νέας Υόρκης να τους αυξήσει τους φόρους, που πληρώνουν, προκειμένου τα χρήματα, που θα συγκεντρωθούν να ενισχύσουν την κατασκευή σχολείων, δρόμων αλλά και να στηρίξουν τους οικονομικά ασθενέστερους της πολιτείας. 

Με επιστολή, που εστειλαν από κοινού σε αρμόδιους δικηγόρους και στον Κυβερνήτη των Δημοκρατικών Άντριου Κουόμο (αντίγραφο της οποίας εστάλη και στο Associated Press), ανέφεραν σχετικά «Τώρα είναι η στιγμή για να επενδύσουμε στη μακροχρόνια οικονομική βιωσιμότητα της Νέας Υόρκης. Πρέπει να επενδύσουμε σε μονοπάτια που θα διώξουν μακριά τη φτώχεια και την οικονομική ανέχεια των συμπολιτών μας, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της εκπαίδευσης. Και επίσης πρέπει να επενδύσουμε στις ασταθείς και εύθραυστες γέφυρες, τα δημόσια κτίρια και τους δρόμους».

Στην επιστολή περιλαμβάνεται μάλιστα και ένα οικονομικό πλάνο, το οποίο υπογράφουν οι δισεκατομμυριούχοι, το οποίο υπολογίζεται ότι θα επιφέρει αύξηση στα έσοδα της πολιτείας ύψους 2 εκατ. δολαρίων.

Την πρόταση υποστηρίζει και το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής, μία φιλελεύθερη πλατφόρμα οικονομικής σκέψης, ο διοικητής της οποίας, Ρόν Ντατς, τόνισε μάλιστα ότι η κίνηση αυτή των πλουσιότερων συμπολιτών του ήταν «αναζωογονητική».

Ωστόσο, η πρόταση αν και καλόβουλη, βρίσκει σημαντικά πολιτικά εμπόδια στη νομοθεσία της Πολιτείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!