Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Σολτς: Το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο δεν θα αποκλείει το ΔΝΤ
[Κέρδος]: Σολτς: Το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο δεν θα αποκλείει το ΔΝΤ

[Κέρδος]: Σολτς: Το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο δεν θα αποκλείει το ΔΝΤ

Eίναι μια καλή ιδέα να μετασχηματιστεί ο ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα υπάρχει η ανάγκη για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, τονίζοντας την ανάγκη για μια νέα διακυβέρνηση της Ευρωζώνης.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Ευρωζώνη στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤστην Ουάσιγκτον, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα πρέπει να γίνουν τα επόμενα βήματα, με στόχο την ενοποίηση, με το βλέμμα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Έχει επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος σε επίπεδο ενοποίησης και οικονομικής ανάκαμψης στην Ευρώπη. Τώρα πρέπει να κάνουμε τα επόμενα βήματα (τραπεζική ένωση κ.ο.κ.), που είναι απαραίτητα, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για την επόμενη κρίση η οποία ενδεχομένως θα έρθει μετά από κάποια χρόνια. Χρειάζεται μια νέα διακυβέρνηση της Ευρωζώνης», υπογράμμισε.

Παράλληλα, μιλώντας για την κοινή εγγύηση καταθέσεων, ο κ. Σολτς σημείωσε πως θα πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί ένα κοινό σύστημα διακυβέρνησης, καθώς όπως είπε, αυτήν τη στιγμή έχουμε πολλές διαφορετικές κυβερνήσεις στην Ευρωζώνη. «Η προώθηση της τραπεζικής ένωσης και η αποφασιστική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι βήματα που θα πρέπει να προηγηθούν», πρόσθεσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, μιλώντας στο ίδιο πάνελ, δήλωσε πως παρά την καθυστέρηση «μεταρρυθμίσαμε το ευρώ και το βγάλαμε από την κρίση», προσθέτοντας ότι «η δουλειά βεβαίως δεν έχει τελειώσει ακόμη».

«Προκειμένου στην Ευρωζώνη να προχωρήσουμε μπροστά», σύμφωνα με τον κ. Σεντένο, «χρειάζεται πλέον να επενδύσουμε πολιτικό κεφάλαιο».


Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιερ Παντοάν
, τόνισε την ανάγκη να γίνουν δύο πράγματα στην Ευρωζώνη, «να οικοδομήσουμε -και να ενισχύσουμε- ξανά την εμπιστοσύνη μεταξύ μας και συγχρόνως να επιδείξουμε υπευθυνότητα, εκπληρώνοντας ο καθένας με συνέπεια τα καθήκοντά του».

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, εξέφρασε την άποψη πως η δημοσιονομική εξυγίανση στην Ευρωζώνη ήταν υπερβολική, κυρίως ως προς τον χρόνο που εφαρμόστηκε, «δηλαδή την ώρα που η οικονομία θα έπρεπε αντιθέτως να μεγαλώσει».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!