Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Σύσταση επιχειρήσεων σε χρόνο-ρεκόρ *e-υπηρεσία μιας στάσης
[Κέρδος]: Σύσταση επιχειρήσεων σε χρόνο-ρεκόρ *e-υπηρεσία μιας στάσης

[Κέρδος]: Σύσταση επιχειρήσεων σε χρόνο-ρεκόρ *e-υπηρεσία μιας στάσης

Σε μόλις 13 λεπτά θα είναι δυνητικά εφικτή η ίδρυση των επιχειρήσεων, από τη στιγμή που θα τεθεί σε εφαρμογή η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ) του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Προφανώς και ο χρόνος αυτός είναι ιδανικός, ωστόσο σε κάθε περίπτωση, η ίδρυση μιας επιχείρησης θα μπορεί να γίνει εντός κάποιων ωρών ή το πολύ μίας ημέρας.

Ειδικότερα, όπως δήλωσαν σήμερα τόσο ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, όσο και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Δημήτρης Αυλωνίτης, με το νέο σύστημα, οι επιχειρήσεις απαλλάσσονται από ένα μεγάλο όγκο γραφειοκρατίας, αφού θα μπορούν να ιδρύονται ηλεκτρονικά. Μάλιστα, το νέο σύστημα, το οποίο είναι πρωτοποριακό ακόμα και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, θα είναι διασυνδεδεμένο με την ΑΑΔΕ, από την οποία η επιχείρηση θα λαμβάνει αυτόματα ΑΦΜ και με τον ΕΦΚΑ.

Η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος θα ξεκινήσει στις 22 Ιουλίου και αρχικά με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να ιδρυθούν οι μονοπρόσωπες ΙΚΕ. Έως το τέλος του έτους θα ιδρύονται ηλεκτρονικά και οι υπόλοιπες προσωπικές επιχειρήσεις, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2019 θα είναι εφικτή η ίδρυση μέσω της e-ΥΜΣ και των κεφαλαιουχικών επιχειρήσεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ίδρυση μιας επιχείρησης μέσω της e-ΥΜΣ είναι η χρήση των πρότυπων καταστατικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!