Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Σύσκεψη εργασίας ΔΝΤ με τους εργοδοτικούς φορείς
[Κέρδος]: Σύσκεψη εργασίας ΔΝΤ με τους εργοδοτικούς φορείς

[Κέρδος]: Σύσκεψη εργασίας ΔΝΤ με τους εργοδοτικούς φορείς

Πραγματοποιήθηκε στις, 26 Ιουνίου 2018, σύσκεψη εργασίας με τη συμμετοχή της ΕΣΕΕ και των λοιπών εργοδοτικών κοινωνικών εταίρων (ΣΕΒ, ΣΕΤΕ και ΓΣΕΒΕΕ) με κλιμάκιο του ΔΝΤ υπό τον επικεφαλής της αποστολής στην Ελλάδα κο D. Botman, στο πλαίσιο του Άρθρου IV με θέμα: «Ενίσχυση της Παραγωγικότητας και της Μεγέθυνσης», εν όψει ολοκλήρωσης του τρίτου δανειακού προγράμματος τον προσεχή Αύγουστο.

Η ανταλλαγή απόψεων και θέσεων, επικεντρώθηκε στα σημαντικότερα εμπόδια και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις σήμερα αλλά και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΣΕΕ έκανε μια σύντομη αναφορά στη σημασία των ΜμΕ για την ελληνική οικονομία διαχρονικά και στους λόγους για την υψηλή συμμετοχή τους στην εγχώρια οικονομική δραστηριότητα. Στη συνέχεια, υπογράμμισε το γεγονός ότι σε πρόσφατη πιλοτική έρευνα για τη λειτουργία της αγοράς εργασίας στην Αττική υπό την αιγίδα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), ο κλάδος του εμπορίου παρουσίασε μακράν την καλύτερη συμμόρφωση στους διενεργηθέντες ελέγχους υπό το ΣΕΠΕ και τους λοιπούς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Το γεγονός αυτό, σημειώνει η ΕΣΕΕ, ουσιαστικά καταρρίπτει τους μύθους σχετικά με την παραβατικότητα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις μακροοικονομικές εξελίξεις σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό αλλά και εγχώριο επίπεδο και έδωσε έμφαση στους κινδύνους που απορρέουν από τη διόγκωση των ελαστικών μορφών απασχόλησης στην Ελλάδα. Ακόμη, συζητήθηκε εκτενέστερα μια σειρά εξωτερικών κινδύνων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τις οικονομικές εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, οι οποίοι δυσχεράνουν τις προσπάθειες εύρεσης χρηματοδότησης από τις διεθνείς αγορές στο μέλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!