Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Συντάξεις: Τα «κλειδιά» που θα κρίνουν την τύχη των αναδρομικών
[Κέρδος]: Συντάξεις: Τα «κλειδιά» που θα κρίνουν την τύχη των αναδρομικών

[Κέρδος]: Συντάξεις: Τα «κλειδιά» που θα κρίνουν την τύχη των αναδρομικών

Θολό παραμένει το τοπίο για τις διεκδικήσεις 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων, καθώς ούτε μετά τη δημοσιοποίηση ολόκληρων των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, την περασμένη Παρασκευή, ξεκαθάρισε το χρονικό διάστημα για το οποίο θα πρέπει να επιστραφούν χρήματα, από περικοπές που το 2015 κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Έτσι, το ασφαλιστικό θα εξακολουθήσει να κινείται σε… τροχιά αναδρομικών για τους επόμενους μήνες και έως ότου μία από τις εκκρεμείς αποφάσεις κριθούν από την ολομέλεια του ΣτΕ.

Τις πλέον υψηλότερες πιθανότητες, σύμφωνα με τους νομικούς, συγκεντρώνει η λύση της καταβολής, σε πολλές δόσεις, των αναδρομικών που αφορούν το διάστημα από την έκδοση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Ιούλιο του 2015 έως την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, τον Μάιο του 2016. Όσο για τις νέες αποφάσεις, η πλειοψηφία των ειδικών εκτιμά ότι μπορεί να κρατά… κλειδωμένες τις ελπίδες για διευρυμένες διεκδικήσεις (έως και τον Δεκέμβριο του 2018), δεν εισέρχεται όμως στην ουσία της υπόθεσης, καθώς δεν κρίνει το θέμα των διεκδικήσεων. Και επισημαίνουν ότι καθαρή λύση θα ξεκλειδώσει από μια νέα απόφαση του ΣτΕ, που θα αφορά ειδικά το χρονικό διάστημα των δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον γνωστό δικηγόρο Δημήτρη Μπούρλο, η πρώτη μεγάλη ομάδα αναδρομικών σχετίζεται με τις μνημονιακές περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές με τις αποφάσεις της ολομέλειας του ΣτΕ το 2015.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!