Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Συνάντηση Σταθάκη-Συνήγορου του Πολίτη για την αυθαίρετη δόμηση
[Κέρδος]: Συνάντηση Σταθάκη-Συνήγορου του Πολίτη για την αυθαίρετη δόμηση

[Κέρδος]: Συνάντηση Σταθάκη-Συνήγορου του Πολίτη για την αυθαίρετη δόμηση

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και η Γενική Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ειρήνη Κλαμπατσέα, συναντήθηκαν σήμερα με τον Συνήγορο του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη και το Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη, Ιωάννη Σαγιά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν εκτενώς οι 20 παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό για την προστασία και τον έλεγχο του δομημένου περιβάλλοντος, τόσο στην Αττική όσο και σε ολόκληρη τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για ευρύτερα ζητήματα αρμοδιότητας του ΥΠΕΝ και συμφωνήθηκε η Ανεξάρτητη Αρχή να συνδράμει στην υλοποίηση του προγραμματισμού, με την αξιοποίηση της συσσωρευμένης επιστημονικής εμπειρίας της και την υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, στη συνάντηση τέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα ζητήματα:

· Η κυβερνητική πρωτοβουλία για τη θεσμοθέτηση μιας παράλληλης, σε σχέση με την ισχύουσα, διαδικασίας για την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών στην Αττική που αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Η διαδικασία θα έχει μεταβατική ισχύ, μέχρι την πλήρη ενεργοποίηση του νέου θεσμού των Παρατηρητηρίων Δομημένου Περιβάλλοντος και θα επιτρέπει την παρέμβαση της Πολιτείας αποκλειστικά σε περιοχές που έχουν κηρυχτεί αναδασωτέες λόγω πυρκαγιάς, κτίρια που είναι ετοιμόρροπα, αυθαίρετες περιφράξεις που βρίσκονται σε απόσταση 500μ από τον αιγιαλό (νόμος Τρίτση) και κατασκευές σε οριοθετημένα ρέματα. Επί του ζητήματος, αποτελεί κοινό τόπο για τον Υπουργό και τον Συνήγορο του Πολίτη ότι, συχνά, η δημόσια διοίκηση εμφανίζεται επιφυλακτική να προχωρήσει με τις διαδικασίες κατεδάφισης και τονίσθηκε η ανάγκη, με στοχευμένες πολιτικές πρωτοβουλίες, να δοθεί το σήμα της αποφασιστικότητας της Πολιτείας να συνεχίσει με συγκεκριμένα βήματα ώστε να αντιμετωπιστούν οι κακοδαιμονίες του παρελθόντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!