Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: ΣΕΒΚ: Η ελληνική κλωστοϋφαντουργία παρέμεινε όρθια-Τι χρειάζεται τώρα
[Κέρδος]: ΣΕΒΚ: Η ελληνική κλωστοϋφαντουργία παρέμεινε όρθια-Τι χρειάζεται τώρα

[Κέρδος]: ΣΕΒΚ: Η ελληνική κλωστοϋφαντουργία παρέμεινε όρθια-Τι χρειάζεται τώρα

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών, υπό την προεδρία του κ. Ελευθερίου Κούρταλη, συζητήθηκαν τα προβλήματα της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατόπιν εισηγήσεως του Προέδρου του ΣΕΒΚ, το ΔΣ προέβη στις παρακάτω επισημάνσεις:

• Μετά την επιτυχή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τις, επί οκτώ χρόνια, μεγάλες θυσίες των ελλήνων, οι πολίτες πλέον προσβλέπουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

• Ως αρνητικό στοιχείο καταγράφεται, ότι η χώρα δεν διαθέτει την παραγωγική βάση και την εξωστρέφεια που απαιτείται για να απογειωθεί η οικονομία της. Ως εκ τούτου χρειάζεται συνέχιση και εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων, επενδύσεις και μεγάλη σύνεση στις παροχές, για τις οποίες πιέζουν οι διάφορες συντεχνίες.

• Η ελληνική κλωστοϋφαντουργία παρά την μεγάλη συρρίκνωση που υπέστη όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο λόγω των μνημονίων αλλά και λόγω του απηνή ανταγωνισμού από τρίτες χώρες χαμηλού κόστους, όπως η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν κ.α , κατάφερε να παραμείνει όρθια και μεγάλο μέρος του κλάδου να λειτουργεί και να εξάγει, το 10% των όλων βιομηχανικών εξαγωγών ήτοι 1,7 δισ. για το 2017, αλλά και για το 2108 να εμφανίζει μια αύξηση της τάξης του 8%.

• Η κλωστοϋφαντουργία θα μπορούσε να συμβάλλει στην ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της χώρας και στην αύξηση του ΑΕΠ της, εάν υπάρξει πολιτική βούληση για στήριξη του κλάδου, ο οποίος σήμερα υπολειτουργεί, (παρά τις μεγάλες εξαγωγικές του δυνατότητες), και να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία. Ως εκ τούτου,

Για την επανεκκίνηση του κλάδου προτείνονται τα κάτωθι μέτρα:

1) Αλλαγές στη άσκηση, αλλά και στην χάραξη νέας πολιτικής προς την κατεύθυνση της επαναβιομηχάνισης της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!