Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Τα σενάρια αύξησης εισφορών και συντάξεων
[Κέρδος]: Τα σενάρια αύξησης εισφορών και συντάξεων

[Κέρδος]: Τα σενάρια αύξησης εισφορών και συντάξεων

Σε ανασχεδιασμό του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης προχωρά το υπουργείο Εργασίας, μετά και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με τις ειδικές επιτροπές που έχουν συσταθεί στις υπηρεσίες του υπουργείου να επεξεργάζονται σενάρια για αυξήσεις στις κύριες συντάξεις που δίνονται από τον Μάιο του 2016 και μετά, τις παλαιές επικουρικές αλλά και στις εισφορές των μη μισθωτών που μέχρι σήμερα πληρώνουν την κατώτατη εισφορά. Αντίστοιχα, μειώσεις εισφορών έρχονται στους επαγγελματίες και αγρότες με υψηλότερα εισοδήματα, όπως και σε όλους τους εργοδότες και εργαζόμενους μισθωτούς, που απασχολούνται με πλήρη απασχόληση.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, το Σαββατοκύριακο στον Σκάι, θα διορθωθούν όλες οι αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου. «Θα κτίσουμε το νέο ασφαλιστικό πάνω στην απόφαση του ΣτΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, στο θέμα των εισφορών των μη μισθωτών, οι αλλαγές αναμένεται να εφαρμοστούν από το 2020. Οι υπηρεσίες εξετάζουν σενάρια που θα οδηγήσουν αφενός στην αποσύνδεση του ασφαλιστικού από το φορολογικό, αφετέρου, θα επαναφέρουν ένα δικαιότερο σύστημα, μέσω ασφαλιστικών κλάσεων.

Η κατώτερη ασφαλιστική κλάση, βάσει των εισηγήσεων που δέχεται η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, θα είναι υψηλότερη από τη σημερινή κατώτερη εισφορά που ανέρχεται μαζί με την εισφορά υγείας και τα 10 ευρώ για ανεργία, σε 185,18 ευρώ (20% επί του κατώτατου μισθού των 650 ευρώ για κύρια ασφάλιση, 6,95% επί του ίδιου ποσού για εισφορά υγείας και 10 ευρώ τον μήνα για τον λογαριασμό ανεργίας).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!