Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ για φοροελαφρύνσεις και αυξήσεις μισθών -Ποια είναι τα αντίμετρα
[Κέρδος]: Το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ για φοροελαφρύνσεις και αυξήσεις μισθών -Ποια είναι τα αντίμετρα

[Κέρδος]: Το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ για φοροελαφρύνσεις και αυξήσεις μισθών -Ποια είναι τα αντίμετρα

Στο σχέδιο του οικονομικού επιτελείου για το επόμενο έτος, που βρίσκεται στα χέρια των κοινοτικών Αρχών και πήρε την πρώτη έγκριση, φαίνεται ότι είναι πολύ περισσότερο από ένα προσχέδιο Προϋπολογισμού, καθώς στους επιμέρους πίνακες «κρύβει» τα μεγάλα στοιχήματα του 2020.

Ο θεμέλιος λίθος είναι από την πρόβλεψη για ρυθμούς ανάπτυξης 2,8%, δηλαδή περίπου μισή μονάδα πάνω από τις έως τώρα εκτιμήσεις της Κομισιόν και 0,8 μονάδες πάνω από την εκτιμώμενη φετινή επίδοση. Πού βασίζεται αυτή η πρόβλεψη; Στο «πακέτο» των φοροελαφρύνσεων. Όπως προκύπτει από τον σχετικό πίνακα, το όφελος για το 2020 υπολογίζεται σε 0,5 μονάδες, ενώ θετική επίπτωση 0,4 μονάδων έχει το πρώτο κύμα ελαφρύνσεων, που ήδη τέθηκε φέτος σε ισχύ. Όπως τονίζεται στο σχέδιο, η αναδιάρθρωση της φορολογίας εισοδήματος και η δραστική μείωση του φόρου επιχειρήσεων, θα οδηγήσουν συνδυαστικά σε αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης και των επενδύσεων, με αποτέλεσμα συνολικά η εγχώρια ζήτηση να καταγράψει αύξηση 2,9% αντί 1,8% φέτος.

Επιτάχυνση οικονομίας φέρνει και αυξήσεις μισθών

Η επιτάχυνση της οικονομίας εκτιμάται ότι θα φέρει και αυξήσεις μισθών. Όπως αποτυπώνεται στο σχετικό πίνακα του σχεδίου, η αμοιβή ανά εργαζόμενο εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 1,2% το 2020, μετά από την επιβράδυνση (0,6%) του 2019. Σύμφωνα, δε, με το Προσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, μια παράμετρος αυτής της εκτιμώμενης αύξησης των αποδοχών- σε συνδυασμό με την αύξηση της μισθωτής απασχόλησης- είναι η πρόβλεψη για αύξηση των εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές κατά 658 εκατ. Ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!