Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Το σχέδιο για νέα έξοδο στις αγορές τον Οκτώβριο και τα μεγάλα εμπόδια
[Κέρδος]: Το σχέδιο για νέα έξοδο στις αγορές τον Οκτώβριο και τα μεγάλα εμπόδια

[Κέρδος]: Το σχέδιο για νέα έξοδο στις αγορές τον Οκτώβριο και τα μεγάλα εμπόδια

Η κυβέρνηση επιθυμεί αυτή τη φορά μία γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης όχι μόνο για τις δόσεις των 5 δισ. ευρώ και τις αποφάσεις για το χρέος και το ΔΝΤ αλλά και για έναν ακόμη λόγο. Σύμφωνα με πληροφορίες στα σχέδια στελεχών της βρίσκεται μία ακόμη δοκιμαστική έξοδος στις αγορές και τοποθετείται χρονικά στον Οκτώβριο καθώς τότε υπολογίζουν ότι δημιουργείται το επόμενο παράθυρο ευκαιρίας.

Η επιλογή του χρόνου δεν είναι τυχαία. Μετά τις γερμανικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου ξεκινά η τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων με το επόμενο ραντεβού στο EWG της 28 Σεπτεμβρίου και ένα παράθυρο επίτευξης συμφωνίας έως τις 9 Οκτωβρίου που συνεδριάζει το Eurogroup. Στόχος κυβέρνησης (αλλά και μεγάλης μερίδας των δανειστών) είναι ως τότε να έχει υπάρξει μία πρώτη συμφωνία για την τρίτη αξιολόγηση καθώς μετά ακολουθεί το μεγάλο τριήμερο ραντεβού στην Ουάσιγκτον στις 13 -15 Οκτωβρίου για τη Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σε αυτό το παράθυρο χρόνου – αν βεβαίως η κυβέρνηση έχει καταφέρει έως τότε να ολοκληρώσει ή να έρθει κοντά σε μία τεχνική συμφωνία – επιχειρείται να ανοίξει το επόμενο κεφάλαιο, αυτό του χρέους και του ρόλου του ΔΝΤ. Αν λοιπόν οι συνθήκες όπως θα διαμορφωθούν με βάση το θέμα Ελλάδα αλλά και το διεθνές σκηνικό θεωρηθεί ότι είναι κατάλληλες, τότε προτείνεται να αποφασιστεί ότι ήρθε ο καιρός για μία ακόμη, δεύτερη κατά σειρά μετά το 2014, δοκιμαστική έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!