Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: RTE: Εξετάζουμε προσφορά για την ΑΔΜΗΕ, αλλά όχι ακριβοπληρωμένη.
[Κέρδος]: RTE: Εξετάζουμε προσφορά για την ΑΔΜΗΕ, αλλά όχι ακριβοπληρωμένη.

[Κέρδος]: RTE: Εξετάζουμε προσφορά για την ΑΔΜΗΕ, αλλά όχι ακριβοπληρωμένη.

Ο γαλλικός διαχειριστής ηλεκτρικής ενέργειας RTE, θυγατρική της κρατικής EDF, εξετάζει την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς για τον ΑΔΜΗΕ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας. 

Η RTE, η κινεζική State Grid Corporation of China και η ιταλική Τerna έχουν προεπιλεγεί από τη ΔΕΗ  για την υποβολή προσφοράς για το 24% του ΑΔΜΗΕ μέχρι τις 21 Οκτωβρίου. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της RTE Francois Brottes δήλωσε την Δευτέρα ότι η RTE είναι υποψήφιος επενδυτής, αλλά δεν έχει ακόμη υποβάλει επίσημη προσφορά, καθώς περιμένει επιπλέον πληροφόρηση από την ελληνική εταιρία. Η RTE δεν θα ακριβοπληρώσει για την απόκτηση του ΑΔΜΗΕ ή για άλλες εξαγορές, είπε.

“Δεν έχουμε την πρόθεση να ξοδέψουμε χρήματα για να χάσουμε χρήματα, μόνο και μόνο για να το κάνουμε πρώτοι. Πρέπει να έχουμε κέρδος,” είπε.

Ο Brottes πρόσθεσε ότι αν και οι διεθνείς επενδύσεις ίσως να μην είναι υπερβολικά επικερδείς από την αρχή, θα πρέπει να πληρούν κάποια ελάχιστα κριτήρια κερδοφορίας.

Σε αντίθεση με την Terna, που είναι ηγέτης στην Ιταλία, και την κινεζική State Grid Corporation of China (SGCC), που έχει δημιουργήσει έναν εκτεταμένο δίκτυο στη Μεσόγειο μέσω μειοψηφικών συμμετοχών στην πορτογαλική REN RENE.LS και στο μέτοχο της Terna, την CDP Reti, η RTE δεν έχει συμμετοχές σε εταιρίες στην περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!