Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Η Royal Bank of Scotland κόπηκε στα stress tests
[Κέρδος]: Η Royal Bank of Scotland κόπηκε στα stress tests

[Κέρδος]: Η Royal Bank of Scotland κόπηκε στα stress tests

Η Royal Bank of Scotland επανασχεδίασε το σχέδιό της για τα κεφάλαια, αφότου απέτυχε στο πιο σκληρό stress test της Τράπεζας της Αγγλίας, μεταδίδει το Bloomberg.

Κάποιες «κεφαλαιακές ανεπάρκειες» αποκαλύφθηκαν και σε δύο ακόμη τράπεζες, την Barclays και την Standard Chartered, αν και από καμία από τις δύο δε ζητήθηκε να υποβάλλει αναθεωρημένα capital plans, όπως γνωστοποίησε σήμερα η αρμόδια αρχή της βρετανικής κεντρικής τράπεζας (Prudential Regulation Authority).

Το stress test κάλυψε ακόμη και την HSBC, την Lloyds, το βρετανικό βραχίονα της Banco Santander και την Nationwide Building Society. Το test απαιτούσε από τις τράπεζες να διατηρήσουν κεφάλαια ισάξια με το 4,5% των «επικίνδυνων» περιουσιακών στοιχείων τους, συν το επιπρόσθετο κεφάλαιο που είναι γνωστό ως Pillar 2A (απαίτηση που εξαρτάται από συγκεκριμένα ρίσκα για κάθε τράπεζα)

«Βάσει της αξιολόγησης της ίδιας της RBS για την ανθεκτικότητα που παρουσίασε στη διάρκεια των stress tests, η RBS έχει ήδη αναβαθμίσει το capital plan για να συμπεριλάβει περαιτέρω ενέργειες ισχυροποίησης του κεφαλαίου και αυτό το αναθεωρημένο σχέδιο έχει γίνει αποδεκτό από το συμβούλιο της PRA», ανέφερε η αρχή.

Συνολικά, η BoE επεσήμανε ότι το stress test έδειξε πως το βρετανικό τραπεζικό σύστημα είναι «κεφαλαιοποιημένο ώστε να στηρίξει την πραγματική οικονομία σε ένα σοβαρό, ευρύ και συγχρονισμένο σενάριο πίεσης».

Η Επιτροπή Χρηματοοικονομικής Πολιτικής της κεντρικής τράπεζας (Financial Policy Committee) έκρινε ότι δεν απαιτείται μακροπροληπτική δράση για τα κεφάλαια των τραπεζών, μετά το test.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!