Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ρώσοι κατάσκοποι στην κατασκευαστική ΕΛΛΑΚΤΩΡ;
[Κέρδος]: Ρώσοι κατάσκοποι στην κατασκευαστική ΕΛΛΑΚΤΩΡ;

[Κέρδος]: Ρώσοι κατάσκοποι στην κατασκευαστική ΕΛΛΑΚΤΩΡ;

Μέχρι τον μεγαλύτερο κατασκευαστικό Όμιλο της χώρας, την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, φαίνεται πως επιχείρησε να απλώσει τον ιστό του το δίκτυο των Ρώσων κατασκόπων που ήρθε στο φως την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε άλλους δύο Ρώσους αξιωματούχους.

Όπως διέρρευσε από ελληνικούς κυβερνητικούς κύκλους η παράνομη δράση των Ρώσων σχετιζόταν με τα συλλαλητήρια για το όνομα της ΠΓΔΜ και είχε χαρακτήρα υπονόμευσης της κυβερνητικής πολιτικής. Οι Ρώσοι «διπλωμάτες» κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να επηρεάσουν δημάρχους και μητροπολίτες στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και να χρηματίσουν κρατικούς αξιωματούχους, προκειμένου να μπλοκάρουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη συνεπακόλουθη ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές ασφαλείας η παράνομη ρωσική δραστηριότητα είχε επίκεντρο την «Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Ένωση», παράρτημα της οποίας ιδρύθηκε στην Ελλάδα. Πρόεδρος της Ένωσης σε διεθνές επίπεδο είναι ο Σεργκέι Στεπάσιν, πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας και πρώην επικεφαλής της ρωσικής αντικατασκοπείας. Στο ελληνικό παράρτημα της Ένωσης που έχει την έδρα του στη Θεσσαλονίκη, Πρόεδρος είναι ο κ. Σίμος Παναγιωτίδης, ο οποίος είναι παράλληλα διευθυντικό στέλεχος της ΑΚΤΩΡ (θυγατρικής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στις κατασκευές) στη Σερβία και τη Ρωσία, καθώς και στενός συνεργάτης του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΚΤΩΡ κ. Δημήτρη Κούτρα, ενώ αντιπρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος της Ένωσης είναι ο Αλεξέι Ποπώφ, πρώην πρόξενος της Ρωσίας στο ρωσικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των Ρώσων υπηκόων κατά των οποίων στράφηκαν οι κυρώσεις από την ελληνική πλευρά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!