Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Η Ρώμη έχει στόχο να αρχίσει συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
[Κέρδος]: Η Ρώμη έχει στόχο να αρχίσει συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

[Κέρδος]: Η Ρώμη έχει στόχο να αρχίσει συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε σήμερα στη Ρώμη πως έχει στόχο να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να αποφύγει την έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας για το αυξανόμενο ιταλικό χρέος.

Τέτοιες διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνονται από πολιτικούς, όχι «γραφειοκράτες», δήλωσε ο Ντι Μάιο στον ραδιοσταθμό Radio 1 της RAI, προσθέτοντας πως δεν βλέπει να υπάρχει ανάγκη για δημοσιονομική διόρθωση.

«Δεν θα πρέπει να γίνει δημοσιονομική διόρθωση», δήλωσε ο Ντι Μάιο, ο οποίος ηγείται του αντισυστημικού Κινήματος 5 Αστέρων.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις δηλώνει σήμερα στην εφημερίδα La Repubblica πως η Ιταλία χρειάζεται μεγάλη δημοσιονομική διόρθωση κατά το τρέχον και το επόμενο έτος για να αποφύγει την πειθαρχική διαδικασία.

Ο Ντι Μάιο καταγγέλλει τη διαδικασία των Βρυξελλών

Υπενθυμίζεται πως ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο, επικεφαλής του αντισυστημικού Κινήματος 5 Αστέρων (M5S), κατήγγειλε ως «υπερβολικό εύκολο» το άνοιγμα από τις Βρυξέλλες μιας διαδικασίας για υπερβολικό έλλειμμα εναντίον της κυβέρνησης στη Ρώμη.

«Εδώ και χρόνια, δίνουμε χωρίς να παίρνουμε ή παίρνουμε λιγότερα απ’ όσα μας αναλογούν, επί χρόνια που μας αγνοούν εντελώς στο ζήτημα των μεταναστών, για παράδειγμα. Όλο το βάρος πέφτει σ’ εμάς και, σαν αυτό να μην είναι αρκετό, μας κάνουν και κήρυγμα. Δεν πάει έτσι, είναι υπερβολικά εύκολο», έγραψε στο Facebook.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!