Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Γ. Ρέτσος (ΣΕΤΕ): Να διατηρήσουμε τη δυναμική στον τουρισμό
[Κέρδος]: Γ. Ρέτσος (ΣΕΤΕ): Να διατηρήσουμε τη δυναμική στον τουρισμό

[Κέρδος]: Γ. Ρέτσος (ΣΕΤΕ): Να διατηρήσουμε τη δυναμική στον τουρισμό

Η διαχείριση των ελληνικών τουριστικών προορισμών, απόρροια της έκρηξης των τουριστικών αφίξεων τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύεται σε ζήτημα υψίστης σημασίας για τους εμπλεκόμενους με τα τουριστικά πράγματα, και για τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ειδικότερα, που σε σημερινή συνέντευξη Τύπου υπογράμμισε αυτό το ζήτημα.

Στην παρέμβαση του ο πρόεδρος του συνδέσμου, Γιάννης Ρέτσος, επισήμανε για ακόμη μια φορά, ότι το «θέμα δεν είναι αν οι αφίξεις κάθε χρόνο θα είναι ανοδικές η λιγότερο καθοδικές». Η Ελλάδα, όπως ανάφερε, ως ώριμη τουριστική χώρα, πλέον “παίζει μπάλα” στην ελίτ του παγκόσμιου τουρισμού και έχει ένα πολύ καλό brand name, ελκύοντας εκατομμύρια επισκέπτες. «Πλέον το μεγάλο στοίχημα είναι η διατήρηση αυτής της δυναμικής, γεγονός που απαιτεί τη συνεργασία όλων: Πολιτείας, τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων, επιχειρηματιών». Ο κ. Ρέτσος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου να πληγεί ο βαθμός ικανοποίησης των εισερχόμενων τουριστών από χρόνιες παθογένειες στις υποδομές κυρίως, που στη δεδομένη χρονική συγκυρία θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, αν θέλει η Ελλάδα να διατηρήσει ή ακόμα και να αυξήσει περαιτέρω τις τουριστικές ροές της.

Η υψηλή αναγνωρισιμότητα της Ελλάδας, αλλά και ο υψηλός βαθμός ικανοποίησης που αισθάνονται οι επισκέπτες της Ελλάδας περνάει κατά βάση, όπως αναφέρθηκε, από τις υποδομές των ελληνικών προορισμών. Η ενεργειακή επάρκεια, ειδικά των νησιών, η υδροδότηση, η καθαριότητα, η ασφάλεια, τα οδικά δίκτυα, οι συνοριακοί σταθμοί, τα λιμάνια, αλλά και οι υπηρεσίες υγείας οφείλουν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις που διαμορφώνονται από την έλευση 30 εκατομμυρόων τουριστών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!