Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ρεκόρ δεκαετίας στις ελληνικές εξαγωγές ένδυσης – Πτώση τζίρου στο εσωτερικό
[Κέρδος]: Ρεκόρ δεκαετίας στις ελληνικές εξαγωγές ένδυσης – Πτώση τζίρου στο εσωτερικό

[Κέρδος]: Ρεκόρ δεκαετίας στις ελληνικές εξαγωγές ένδυσης – Πτώση τζίρου στο εσωτερικό

Την εκτίμηση ότι το 2019 ενδέχεται να ήταν η καλύτερη χρονιά της περασμένης δεκαετίας από άποψη εξαγωγών για τον κλάδο της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα, διατύπωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), Θεόφιλος Ασλανίδης.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η μεγάλη αύξηση πωλήσεων στο εξωτερικό -και μάλιστα επώνυμου ελληνικού ενδύματος και όχι ρούχων “ιδιωτικής ετικέτας” (private label), όπως συνέβαινε στο παρελθόν- είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος.

Η άλλη όψη είναι η πτώση των πωλήσεων στην εσωτερική αγορά, τόσο στη χονδρική, όσο και στη λιανική, καθώς παρότι η ψυχολογία των καταναλωτών δείχνει να έχει βελτιωθεί, η βελτίωση αυτή δεν έχει ακόμα φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε να πραγματοποιούν περισσότερες αγορές ρούχων.

“Το 2019 το χαρακτήρισαν δύο διαφορετικές εικόνες, αυτή που αφορά τις εξαγωγές και εκείνη που αφορά τις πωλήσεις εντός των συνόρων. Εκτός των συνόρων, στις εξαγωγές, η εκτίμηση είναι ότι πάμε για ρεκόρ δεκαετίας το 2019, παρότι περισσότερα θα μπορούμε να πούμε, όταν ανακοινωθούν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, προς το τέλος του Φεβρουαρίου.

Στην εγχώρια αγορά αντίθετα, οι πωλήσεις χονδρικής και λιανικής εμφανίζουν μεγάλη πτώση. Δεν έχουμε βέβαια στοιχεία για το τελευταίο δίμηνο του έτους, Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, κατά το οποίο λόγω εορτών ενδέχεται να είχαμε κάποια βελτίωση εικόνας, αλλά το διάστημα μέχρι τον Οκτώβριο δεν ήταν καλή περίοδος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!