Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ρέγκλινγκ: Οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος δεν συνδέονται με τις γερμανικές εκλογές
[Κέρδος]: Ρέγκλινγκ: Οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος δεν συνδέονται με τις γερμανικές εκλογές

[Κέρδος]: Ρέγκλινγκ: Οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος δεν συνδέονται με τις γερμανικές εκλογές

Υπάρχει η διαφωνία με το ΔΝΤ για το πότε πρέπει να παρθούν οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος, αλλά οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης, που πρέπει να πληρώσουν για αυτό και να αναλάβουν το ρίσκο έχουν ξεκαθαρίσει από πέρυσι τι θα γίνει στο τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στο CNBC.

Η Ελλάδα στην παρούσα φάση έχει πολύ μικρά προβλήματα εξυπηρέτησης χρέους, δεν υπάρχουν μεγάλες πληρωμές την επόμενη πενταετία, τόνισε.

Ερωτηθείς για τις αναβολές στις αποφάσεις για το ελληνικό χρέος και για το αν οι αποφάσεις του Eurogroup «αρκούν» για να αποφευχθεί μια ελληνική χρεοκοπία εν όψει γερμανικών εκλογών, ο επικεφαλής του ESM απάντησε ότι «και εγώ δεν θέλω να χρεοκοπήσει η Ελλάδα μετά τις γερμανικές εκλογές».

Γνωρίζω ότι πολλοί το βλέπουν έτσι, αλλά έχει να κάνει με το τι έχει γίνει ήδη στο μέτωπο του χρέους. Είμαστε πλέον αντιμέτωποι με μια 30ετή περίοδο, που είναι πολύ μεγάλη, πολύ μεγαλύτερη από ότι καλείται να εξετάσει κανείς όταν έχει να αντιμετωπίσει κρατικά χρέη. Ως εκ τούτου,υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα και δεν έχει νόημα να τα αποφασίσουμε όλα τώρα, όπως κάποιοι ήθελαν, δεδομένου ότι δεν υπάρχει πρόβλημα χρέους αυτή τη στιγμή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!