Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Πτώση στο νήμα για τη Wall Street
[Κέρδος]: Πτώση στο νήμα για τη Wall Street

[Κέρδος]: Πτώση στο νήμα για τη Wall Street

Υποχώρησε η Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα εταιρικά αποτελέσματα, τα μακροοικονομικά στοιχεία και στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Ειδικότερα προβλημάτισαν τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Goldman Sachs (-3,5%) καθώς τα κέρδη ανά μετοχή μειώθηκαν στα 5,71 δολ. ανά μετοχή έναντι 6,95 δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2018 και τα έσοδα περιορίστηκαν στα 8,81 δισ. δολάρια από 10,08 δισ. πέρυσι.

Επιπλέον η Citigroup (-0,1%) ανακοίνωσε αυξημένα κέρδη ανά μετοχή στο 1,87 δολ. έναντι 1,68 δολ. το προηγούμενο έτος και τα έσοδα μειώθηκαν στα 18 δις. δολάρια από 18,9 δισ. δολάρια πέρυσι. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή στο 1,8 δολ. και έσοδα στα 18,6 δισ. δολάρια.

Στο μεταξύ ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει να στρέφεται κατά της νομισματικής πολιτικής της Fed.

«Αν η Fed είχε κάνει σωστά την δουλειά της, που δεν έκανε, το Χρηματιστήριο θα είχε κερδίσει πάνω 5.000 έως 10.000 μονάδες και το ΑΕΠ θα είχε αυξηθεί 4% αντί για 3%…με σχεδόν χωρίς πληθωρισμό. Η ποσοτική σύσφιξη μας ‘σκότωσε’, έπρεπε να είχαμε κάνει το αντίθετο!», έγραψε στο Twitter o πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μία εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα ξεπεράσει τις προηγούμενες προσπάθειες, προκειμένου να ανοίξουν οι αγορές της Κίνας για τις εταιρείες των ΗΠΑ, ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν. «Είμαστε αισιόδοξοι πως πλησιάζουμε στον τελικό γύρο ολοκλήρωσης των ζητημάτων», δήλωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!