Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Πρόσκληση στα Κυπριακά Επενδυτικά Ταμεία να επενδύσουν στην Ναυτιλία
[Κέρδος]: Πρόσκληση στα Κυπριακά Επενδυτικά Ταμεία να επενδύσουν στην Ναυτιλία

[Κέρδος]: Πρόσκληση στα Κυπριακά Επενδυτικά Ταμεία να επενδύσουν στην Ναυτιλία

«Σε μια περίοδο όπου οι καταθέσεις προσφέρουν έως και αρνητικά επιτόκια η ανεύρεση εξειδικευμένων αγορών για επενδύσεις με θετικό ιστορικό πρόσημο (truck record) όπως η Ελληνική Ναυτιλία είναι λίγες»

Αυτό τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της XRTC BUSINESS CONSULTANTS Γιώργος Ξηραδάκης, μιλώντας σε επενδυτικό φόρουμ με θέμα «Επενδυτικά ταμεία και Ναυτιλία – Συνεργασία για το μέλλον μας» που διοργάνωσε το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Κύπρου σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των Ελλήνων επιχειρηματιών για τις προοπτικές και τις δυνατότητες που παρουσιάζει η συνεργασία με ανάλογες επιχειρήσεις από την Κύπρο σε θέματα Επενδυτικών Ταμείων και Ναυτιλίας, προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα να διερευνήσουν τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν για επέκταση του δικτύου συνεργασιών. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην Ελληνική αγορά στον κλάδο ενδιαφέροντός τους, να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και να αναπτύξουν νέες συνεργασίες εκπροσώπησης.

«Η Ελληνική ναυτιλία, υπογράμμισε ο κ. Ξηραδάκης, είναι σε θέση να επιλέξει πότε και πώς θα χρησιμοποιεί τα διαθέσιμα προς επένδυση ή και χρηματοδότηση κεφάλαια. Έχει αποδείξει διαχρονικά ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά της ορθής διαχείρισης των κεφαλαίων και αποτελεί μια επενδυτική επιλογή που μπορεί να συμπεριληφθεί σε ένα χαρτοφυλάκιο».

«Σε μια περίοδο όπου οι καταθέσεις προσφέρουν έως και αρνητικά επιτόκια η ανεύρεση εξειδικευμένων αγορών για επενδύσεις με θετικό ιστορικό πρόσημο (truck record) όπως η Ελληνική Ναυτιλία είναι λίγες», τόνισε ο κ. Ξηραδάκης προσκαλώντας τα Κυπριακά Επενδυτικά Ταμεία να επενδύσουν σε αυτό που οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι η Ναυτιλία.

Επεσήμανε επίσης ότι «η επένδυση στο Ναυτιλιακό χώρο δεν είναι αυτό που λένε “μόδα” η “trendy” αλλά είναι μια διαχρονικά επιτυχημένη επιλογή».
Κατά την διάρκεια του διαλόγου που έγινε μεταξύ κορυφαίων στελεχών της Ελληνικής και Κυπριακής επενδυτικής και τραπεζικής κοινότητας, αναφέρθηκε στο γεγονός πως «Η Ελληνική ναυτιλία είναι επιτυχημένη στο πέρασμα των αιώνων και αποτελεί βάση ορθής διαχείρισης και ικανοποιητικής απόδοσης διαχρονικά από την στιγμή που τηρούνται τα κριτήρια των ελεγχόμενων κινδύνων της χρηματοδότησης και επενδύσεων».

«Χωρίς καμία αμφιβολία ο επενδυτής έχει την δυνατότητα να επιλέξει το ύψος κινδύνου που θέλει να πάρει για να έχει τις προσδοκούμενες αποδόσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!