Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Προσφορές δίνει 1 στα 3 ελληνικά ξενοδοχεία
[Κέρδος]: Προσφορές δίνει 1 στα 3 ελληνικά ξενοδοχεία

[Κέρδος]: Προσφορές δίνει 1 στα 3 ελληνικά ξενοδοχεία

Τους δύο παράλληλους «κόσμους» που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά αποτυπώνουν τα στοιχεία της έρευνας συγκυρίας που πραγματοποίησε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) το Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ).

Η έρευνα κατέγραψε τις επιδόσεις των ξενοδοχείων κατά το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς αλλά και τις προβλέψεις των ξενοδόχων για την εξέλιξη της πληρότητας και των τιμών στα ξενοδοχεία, στο σύνολο της χρονιάς. Το δείγμα της έρευνας περιέλαβε ένα στα πέντε ξενοδοχεία καθώς επεξεργάστηκε στοιχεία από 1.956 μονάδες σε σύνολο 9.873 που λειτουργούν σε όλη τη χώρα.

Σχεδόν τα μισά ξενοδοχεία του δείγματος (45%) κατέγραψαν μειωμένες πληρότητες κατά το πρώτο τρίμηνο, η οποία μεσοσταθμικά διαμορφώθηκε στα επίπεδα του 7,4%.

Στο ίδιο διάστημα ένα στα τέσσερα ξενοδοχεία (25%) μείωσαν τις τιμές τους κατά μέσο όρο 15%. Στον αντίποδα, δύο στις τρεις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις διατήρησαν σταθερές τις τιμές τους.

Βαρόμετρο για το κλίμα που διαμορφώνεται στους κόλπους της ξενοδοχειακής επιχειρηματικής κοινότητας αποτελούν οι προβλέψεις της έρευνας για τα επίπεδα πληρότητας και τιμών στα ξενοδοχεία που λειτουργούν εποχικά το καλοκαίρι (Απρίλιος-Οκτώβριος συνήθως) και αποτελούν διαχρονικά τη ραχοκοκαλιά του ελληνικού τουρισμού.

Τα σχετικά στοιχεία «φωτογραφίζουν» τις περιοχές που δέχονται την μεγαλύτερη πίεση, αλλά και το ισοζύγιο κερδισμένων-χαμένων που αναμένεται να διαμορφωθεί σε κάθε περιοχή.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΙΤΕΠ, μόλις το 11,8% των ξενοδοχείων του δείγματος αναμένεται να καταγράψει άνοδο πληρότητας φέτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!