Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Προϋπολογισμός με «μαξιλάρι ασφαλείας» για το πλεόνασμα
[Κέρδος]: Προϋπολογισμός με «μαξιλάρι ασφαλείας» για το πλεόνασμα

[Κέρδος]: Προϋπολογισμός με «μαξιλάρι ασφαλείας» για το πλεόνασμα

Με μαξιλάρι ασφαλείας έναντι του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, το οποίο μεταφράζεται σε ένα-δύο δέκατα υψηλότερων εκτιμήσεων και ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ 2,5% και 3% κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο προϋπολογισμού 2020.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους πως δημοσιονομικό κενό για το επόμενο έτος δεν υπάρχει, ενώ μένει περίπου μια εβδομάδα προκειμένου να συμφωνηθούν τα νούμερα με τους θεσμούς στο προσχέδιο προϋπολογισμού το οποίο θα πρέπει να σταλεί στην Κομισιόν έως τις 15 Οκτωβρίου. Ο κοινοτικός επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, επιβεβαίωσε πρακτικά την ύπαρξη δημοσιονομικού κενού στις εκτιμήσεις των θεσμών για το 2020 εμφανίστηκε, όμως, βέβαιος πως οι αποκλίσεις θα καλυφθούν τις επόμενες ημέρες.

Για την αύξηση των εσόδων και τη συγκράτηση των δαπανών το επόμενο έτος το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να θέσει σε τροχιά αποτελεσματικής εφαρμογής μια δέσμη «εναλλακτικών» μέτρων. Αφορούν σε διεύρυνση της φορολογικής βάσης μέσω της αυξημένης χρήσης ηλεκτρονικών συναλλαγών, επέκταση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών σε 7.000 περιοχές όπου σήμερα δεν ισχύουν, καθορισμό νέων ανώτατων «οροφών» στις δαπάνες με στόχο «εξοικονομήσεις» πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ και καθιέρωση «spending reviews» στους προϋπολογισμούς όλων των φορέων γενικής κυβέρνησης. Τα δύο τελευταία «κεφάλαια» του προϋπολογισμού έτρεξε εντατικά το τελευταίο δίμηνο ο αρμόδιος υφυπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!