Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Πρέσινγκ των Θεσμών για τις φοροελεφρύνσεις: «Ολο το πακέτο θα είναι μέσα» απαντάει το ΥΠΟΙΚ
[Κέρδος]: Πρέσινγκ των Θεσμών για τις φοροελεφρύνσεις: «Ολο το πακέτο θα είναι μέσα» απαντάει το ΥΠΟΙΚ

[Κέρδος]: Πρέσινγκ των Θεσμών για τις φοροελεφρύνσεις: «Ολο το πακέτο θα είναι μέσα» απαντάει το ΥΠΟΙΚ

Συνεχίζεται η παρτίδα σκάκι με τους Ευρωπαίους πάνω στο ταμπλό του Προϋπολογισμού, καθώς αν και η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι όλες οι εξαγγελθείσες φοροελαφρύνσεις θα συμπεριληφθούν στο φορονομοσχέδιο- μαθούθ, το μπλοκ των “σκληρών” επιμένει επί του παρόντος στο “κενό” των περίπου 900 εκατ. Ευρώ.

Οι συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών για τις βασικές διατάξεις του φορολογικού είναι πυρετώδεις, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις λεπτομέρειες των αλλαγών στη φορολογική κλίμακα, οι οποίες θα κρίνουν εν πολλοίς το τελικό δημοσιονομικό κόστος. Για παράδειγμα, αν και έχει αποφασιστεί ότι θα ισχύσει από την Πρωτοχρονιά νέος συντελεστής 9% για εισοδήματα ως 10.000 ευρώ, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν η έκπτωση φόρου (777 ευρώ), που μετατρέπεται σε έμμεσο αφορολόγητο 8.636 ευρώ, θα “σβήνει” σταδιακά από τις 20.000 ευρώ εισοδήματος και πάνω όπως σήμερα ή αν ο “κόφτης” θα τεθεί πιο χαμηλά. Επιπλέον, δεν έχει αποφασιστεί ο ρυθμός που θα “σβήνει” αυτή η έκπτωση φόρου, κάτι που θα κρίνει βέβαια και σε πόσο υψηλά εισοδηματικά κλιμάκια θα μεταφέρεται το όφελος του χαμηλού συντελεστή.

Επιμένει η ελληνική πλευρά για το αφορολόγητο

Ειδικά όσον αφορά στο αφορολόγητο, η ελληνική πλευρά επιμένει ότι στις έως τώρα διαβουλεύσεις δεν έχει τεθεί ζήτημα για τη μείωση του. Πράγματι, στις δημόσιες τοποθετήσεις τους Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αποφεύγουν επιμελώς να θίξουν το ζήτημα, αναμένοντας το λεπτομερή και τελικό σχεδιασμό της Αθήνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!