Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Πού έπιασαν… φωτιά οι τιμές των ακινήτων
[Κέρδος]: Πού έπιασαν… φωτιά οι τιμές των ακινήτων

[Κέρδος]: Πού έπιασαν… φωτιά οι τιμές των ακινήτων

Τα πρόσφατα στοιχεία της ΤτΕ, που έδειξαν αύξηση γύρω στο 4% στις τιμές των ακινήτων το προηγούμενο τρίμηνο, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς τα δεδομένα από τα συμβολαιογραφικά γραφεία αποκαλύπτουν ότι Airbnb και μετρό έχουν προκαλέσει μια φρενίτιδα αυξήσεων.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκεται το κέντρο της Αθήνας, ακόμα και περιοχές που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν υποβαθμισμένες. Διαμερίσματα στη Μαυρομματαίων -πίσω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο- αλλά και στην Κυψέλη έχουν φτάσει να πωλούνται κατά μέσο όρο 15% ακριβότερα, ενώ σε περιοχές όπως το Μετς οι τιμές έχουν ανέβει 25% ή και 30%!

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει στις περιοχές κοντά στο μετρό», λένε συμβολαιογράφοι, καθώς οι νέες μεταβιβάσεις γίνονται σε τιμές 15 – 20% υψηλότερες από πέρσι. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση διαμερίσματος στα Ιλίσια, στο οποίο είχε μπει πωλητήριο το 2018 αλλά τελικά η πώληση «πάγωσε», καθώς το τίμημα των 22.000 ευρώ θεωρήθηκε υψηλό. Πριν από λίγες ημέρες, το εν λόγω ακίνητο πωλήθηκε για 30.000 ευρώ!

«Πριν από ενάμιση χρόνο υπήρχε νέκρα. Τώρα αν πας π.χ. στην ΚΓ’ Αθηνών για κάποια μεταβίβαση, θα βρεθείς αντιμέτωπος με ουρά», παρατηρεί συμβολαιογράφος, συμπληρώνοντας ότι η εικόνα δεν είναι ίδια σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας και την Περιφέρεια. Για παράδειγμα, στα Βόρεια Προάστια, σε όλες τις περιοχές πάνω από την Κηφισιά «δεν κινείται φύλλο», όπως λέει χαρακτηριστικά άλλος συμβολαιογράφος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!