Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Πότε δίνεται η δεύτερη ευκαιρία με το νέο πτωχευτικό
[Κέρδος]: Πότε δίνεται η δεύτερη ευκαιρία με το νέο πτωχευτικό

[Κέρδος]: Πότε δίνεται η δεύτερη ευκαιρία με το νέο πτωχευτικό

Δεύτερη ευκαιρία σε μόλις δυο χρόνια μετά από μια πτώχευση αποκτά ο επιχειρηματίας που απέτυχε αλλά συνεργάστηκε κατά τη διαδικασία της πτώχευσης.

Αυτό ορίζει το νέο πτωχευτικό δίκαιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση ως τις 27 Οκτωβρίου. Παράλληλα δίνει αφενός στο δικαστήριο τη δυνατότητα να αφαιρέσει τη διοίκηση από μια εταιρεία που πτωχεύει, αφετέρου στο Δημόσιο τη δυνατότητα να αποδεχτεί όρους ανάλογους με αυτούς που θα ισχύσουν για τους ιδιώτες πιστωτές.

Οι διαδικασίες εκκαθάρισης προβλέπονται γρήγορες ενώ οι ποινές είναι ιδιαίτερα αυστηρές στις περιπτώσεις δόλιας πτώχευσης.

Συγκεκριμένα:

* Προκειμένου να επικυρωθεί συμφωνία εξυγίανσης, σύμφωνα με το άρθρο 106β, θα πρέπει να έχει συναφθεί από τον οφειλέτη και από πιστωτές του που εκπροσωπούν το εξήντα τοις εκατό (60%) του συνόλου των απαιτήσεων στο οποίο περιλαμβάνεται το σαράντα τοις εκατό (40%) των τυχόν εμπραγμάτως ή με ειδικό προνόμιο ή με προσημείωση υποθήκης εξασφαλισμένων απαιτήσεων.

* Το πτωχευτικό δικαστήριο μπορεί, μετά από αίτηση του συνδίκου, να αφαιρέσει από τον οφειλέτη τη διοίκηση της πτωχευτικής περιουσίας, αν τούτο επιβάλλει το συμφέρον των πιστωτών. Στην περίπτωση αυτή το δικαίωμα διοίκησης περιέρχεται στον σύνδικο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!