Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Πώς είδε η UBS τα αποτελέσματα ΕΛΠΕ και Motor Oil – «Buy» και για τις δύο μετοχές
[Κέρδος]: Πώς είδε η UBS τα αποτελέσματα ΕΛΠΕ και Motor Oil – «Buy» και για τις δύο μετοχές

[Κέρδος]: Πώς είδε η UBS τα αποτελέσματα ΕΛΠΕ και Motor Oil – «Buy» και για τις δύο μετοχές

Θετική έκπληξη χαρακτηρίζει η UBS τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το γ’ τρίμηνο η Eλληνικά Πετρέλαια, ενώ για τη Motor Oil κάνει λόγο για ασυνήθιστη αστοχία έναντι των προβλέψεων.

Αναλυτικότερα, αναφερόμενη στα αποτελέσματα της ΕΛΠΕ , επισημαίνει πως υπερέβησαν τις εκτιμήσεις λόγω των καλύτερων επιδόσεων στον κλάδο της διύλισης, ενώ σημειώνει και το ενδιάμεσο μέρισμα του 0,15 ευρώ/μετοχή που ανακοίνωσε η εταιρεία, τονίζοντας πως η ίδια δεν το προέβλεψε και πως αποτελεί ένα θετικό σημάδι.

Η UBS αυξάνει κατά 3% την εκτίμησή της για τα EBITDA του συνόλου του 2017 για την ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ -1,33%, λόγω των καλύτερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου, ενώ αυξάνει κατά 1% κατά μέσο όρο την πρόβλεψη για τα EBITDA του διαστήματος 2018-2021. Η πρόβλεψη για τα κέρδη ανά μετοχή παραμένει αμετάβλητη, λόγω της ελαφρά υψηλότερης υποτίμησης.

Η τιμή-στόχος για την Eλληνικά Πετρέλαια είναι στα 8,5 ευρώ ανά μετοχή, με σύσταση «buy».

Τη σύσταση «buy» διατηρεί η UBS και για τη Motor Oil, με τιμή-στόχο στα 22 ευρώ ανά μετοχή, σημειώνοντας πως αν και τα αποτελέσματα ήταν χαμηλότερα της πλειοψηφίας των εκτιμήσεων, ωστόσο κινήθηκαν κοντά στις προβλέψεις της UBS.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!