Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Πλαίσιο μερισματικής πολιτικής προς τους μετόχους καθιερώνει ο ΟΤΕ
[Κέρδος]: Πλαίσιο μερισματικής πολιτικής προς τους μετόχους καθιερώνει ο ΟΤΕ

[Κέρδος]: Πλαίσιο μερισματικής πολιτικής προς τους μετόχους καθιερώνει ο ΟΤΕ

Σε μια απόφαση με σημαντικές προεκτάσεις, για τους μετόχους, την επενδυτική αγορά, τα δημόσια έσοδα και ευρύτερα το outlook του Οργανισμού, προχώρησε η διοίκηση του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ).

Όπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία αποφάσισε να υιοθετήσει μια μεσοπρόθεσμη Πολιτική Αμοιβών προς τους Μετόχους, ουσιαστικά ένα σταθερό πλαίσιο μερισματικής πολιτικής, που στην πράξη προβλέπει ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές που παράγει κάθε χρόνο ο ΟΤΕ θα καταβάλλονται (εξαιρούμενα τα κεφάλαια για τις εξαγορές φάσματος και τις μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες) στους μετόχους, μέσω ενός συνδυασμού καταβολής μερισμάτων και προγραμμάτων επαναγοράς ιδίων μετοχών, με σκοπό την ακύρωσή τους.

Η εφαρμογή της πολιτικής θα ξεκινήσει από το 2018 και θα λαμβάνει υπόψη τις προβλέψεις των ελεύθερων ταμειακών ροών για το τρέχον έτος (δηλ. το 2018), ως βάση υπολογισμού των μεγεθών που θα αποτελούν την συνολική αμοιβή των μετόχων. Με τον ίδιο τρόπο θα εφαρμόζεται η πολιτική και για τα επόμενα χρόνια, δηλ. η βάση υπολογισμού για την συνολική αμοιβή των μετόχων το 2019 θα λαμβάνει υπόψη τις προβλέψεις των ελεύθερων ταμειακών ροών για το 2019, κ.ο.κ.

Με βάση την τρέχουσα πρόβλεψη για το 2018, το εκτιμώμενο συνολικό ποσό που θα διατεθεί για την Πολιτική Αμοιβών των Μετόχων θα ανέλθει περίπου σε 260 εκατ. ευρώ, έχοντας ενσωματώσει τις πληρωμές για εξαγορά φάσματος και τις μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!