Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Πειραιώς: Βγάζει προς πώληση δύο νέα πακέτα «κόκκινων» δανείων
[Κέρδος]: Πειραιώς: Βγάζει προς πώληση δύο νέα πακέτα «κόκκινων» δανείων

[Κέρδος]: Πειραιώς: Βγάζει προς πώληση δύο νέα πακέτα «κόκκινων» δανείων

Νέους διαγωνισμούς για την πώληση δύο νέων χαρτοφυλακίων με μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες η τράπεζα Πειραιώς με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί εντός του α εξαμήνου του 2019, επιταχύνοντας το βηματισμό της για την επιτυχή μείωση του αποθέματος των «κόκκινων» δανείων, όπως είπε η διοίκηση του ομίλου στην τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα α’ εξαμήνου.

Το πρώτο χαρτοφυλάκιο (project Iris) θα αφορά σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, μικτής εσωτερικής αξίας 400 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για προσωπικά και επαγγελματικά δάνεια, απαιτήσεις από κάρτες και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Αποτελεί «ουρά» του χαρτοφυλακίου Arctos που συμφωνήθηκε να πωληθεί στην τσεχική APS.

Το δεύτερο αφορά σε μη εξυπηρετούμενα ναυτιλιακά δάνεια ( project Nemo), μικτής εσωτερικής αξίας 400 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του Euro2day.gr.

Η διοίκηση έδωσε ιδιαίτερο βάρος στις προσπάθειες που γίνονται για την μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και σημειώθηκε ότι το πρώτο εξάμηνο έγιναν αναδιαρθρώσεις σε δάνεια ύψους 4 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρθηκε το σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει καταστρώσει η τράπεζα είναι κοντά στην ολοκλήρωση, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει κλείσει το θέμα της αποεπένδυσης από την Βουλγαρία.

Η ολοκλήρωση του προγράμματος την 20η Αυγούστου είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά, τόνισε ο Χρήστος Μεγάλου.

Το outlook είναι πολύ βελτιωμένο σε σχέση με το παρελθόν, τόνισε εκτιμώντας ότι το ΑΕΠ θα κινηθεί ανοδικά κοντά στο 2% φέτος και ταχύτερα τα επόμενα χρόνια. Σημείωσε ότι η χώρα είχε το φετινό καλοκαίρι σημαντικά ανεβασμένες επιδόσεις στον τουρισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!