Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ποιος μπορεί να αγοράσει το 50,1% των ΕΛΠΕ
[Κέρδος]: Ποιος μπορεί να αγοράσει το 50,1% των ΕΛΠΕ

[Κέρδος]: Ποιος μπορεί να αγοράσει το 50,1% των ΕΛΠΕ

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να γίνει η επίσημη πρεμιέρα του διαγωνισμού πώλησης του 50,1% των ΕΛΠΕ, με τη δημοσίευση της διεθνούς πρόσκλησης από το ΤΑΙΠΕΔ. Το Ταμείο έχει αναλάβει την πώληση όχι μόνο του μεριδίου του Δημοσίου αλλά και την πώληση των μετοχών της Paneuropean, όπως συμφωνήθηκε πριν το Πάσχα.

Όπως είναι λογικό, η δημοσιοποίηση της συμφωνίας των μετόχων, φούντωσε τη φημολογία για τους πιθανούς ενδιαφερόμενους αγοραστές, για τον διυλιστηριακό όμιλο που με πωλήσεις 7,995 δις ευρώ είναι η επιχείρηση με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών στην Ελλάδα.

Παρά τις ολοένα εντεινόμενες εικασίες ωστόσο, πηγές που είναι σε γνώση των διεργασιών, αναφέρουν ότι με κανέναν πιθανό ενδιαφερόμενο αγοραστή δεν έχουν υπάρξει επαφές σε προχωρημένο στάδιο και ξεκαθαρίζουν ότι η πρώτη πραγματική εικόνα για τους ενδιαφερόμενους θα υπάρξει με τη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης και την έναρξη του διαγωνισμού τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του capital.gr, ο διαγωνισμός δε θα είναι “ανοικτός”, υπό την έννοια ότι θα υπάρχουν συγκεκριμένα και αυστηρά κριτήρια συμμετοχής που θα αφορούν μεταξύ άλλων τόσο οικονομική επιφάνεια όσο και την εμπειρία του επενδυτή στον κλάδο δραστηριοποίησης των ΕΛΠΕ.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι όροι του διαγωνισμού δε θα επιτρέπουν σε funds ή σε εταιρείες trading πετρελαίου να συμμετάσχουν αυτόνομα στο διαγωνισμό παρά μόνο σε κοινοπραξία με ομίλους που διαθέτουν εμπειρία στη διύλιση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!