Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Πιο αυστηρές οι προϋποθέσεις προσωρινής εφαρμογής της CETA
[Κέρδος]: Πιο αυστηρές οι προϋποθέσεις προσωρινής εφαρμογής της CETA

[Κέρδος]: Πιο αυστηρές οι προϋποθέσεις προσωρινής εφαρμογής της CETA

Στην υιοθέτηση πιο αυστηρών προϋποθέσεων, σε ό,τι αφορά την προσωρινή εφαρμογή της CETA (Ολοκληρωμένη Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία Ε.Ε. – Καναδά), κατέληξε το άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα Εμπορίου της Ε.Ε, που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο την Τρίτη. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Οι προϋποθέσεις που συμφωνήθηκαν για την προσωρινή εφαρμογή της Συμφωνίας είναι ακόμα πιο αυστηρές εκείνων που είχαν συζητηθεί στο προηγούμενο Συμβούλιο (23 Σεπτεμβρίου, στη Μπρατισλάβα), καθώς θα ενεργοποιηθούν μόνο τα τμήματα που εμπίπτουν αυστηρά στην αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, γίνεται σαφές ότι, εφόσον η Συμφωνία απορριφθεί έστω και από ένα κράτος – μέλος, αμέσως σταματά η προσωρινή της εφαρμογή.

Οι υπουργοί επιβεβαίωσαν ότι η νομικά δεσμευτική ερμηνευτική δήλωση της Συμφωνίας, που προετοίμασε η Επιτροπή και αποδέχθηκε η κυβέρνηση του Καναδά, αποσαφηνίζει επαρκώς ευαίσθητα θέματα σχετικά με:

Την προστασία των δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών, καθώς και το δικαίωμα επανεθνικοποίησης ιδιωτικοποιημένων σχετικών επιχειρήσεων (π.χ. υπηρεσίες ύδρευσης).

Τη διατήρηση των υψηλών προδιαγραφών για την προστασία του καταναλωτή και του περιβάλλοντος, καθώς και την εφαρμογή των πιο ισχυρών περιβαλλοντικών δεσμεύσεων που εκπορεύονται από διεθνείς συμφωνίες (συμφωνία Παρισιού).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!