Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Peterson Institute: Η Ελλάδα δεν έχει πείσει τις αγορές
[Κέρδος]: Peterson Institute: Η Ελλάδα δεν έχει πείσει τις αγορές

[Κέρδος]: Peterson Institute: Η Ελλάδα δεν έχει πείσει τις αγορές

 Ο Senior Fellow του Peterson Institute for International Economics, Jacob Kirkegaard, σε συνέντευξη στη «Ναυτεμπορική», αναλύει τα σενάρια γύρω από την ξαφνική πρόθεση κυβέρνησης και θεσμών να επιχειρήσουν την έξοδο στις αγορές, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να πετύχει «οτιδήποτε άλλο από ένα επιτόκιο που θα είναι πολύ υψηλό για να το αντέχει».
Ο ίδιος εκφράζει την πεποίθηση ότι η χώρα δεν έχει πείσει ακόμη τους ξένους επενδυτές, οι οποίοι αναμένουν πριν απ’ όλα τις επόμενες κινήσεις των εγχώριων κεφαλαίων. Εξηγεί επίσης γιατί οι αγορές «δεν νοιάζονται ιδιαίτερα» για το ύψος του χρέους αλλά και γιατί η εξαίρεση από το QE είναι πράγματι απώλεια για την Ελλάδα.
Φωτογραφίζει ως επικρατέστερη εκδοχή μετά το τέλος του προγράμματος μια πιστωτική γραμμή χρηματοδότησης και εκτιμά ότι την ελάφρυνση χρέους είναι «πολύ πιο πιθανό» να τη λάβει μια επόμενη κυβέρνηση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση λέει: 

«Από τη σκοπιά της ελληνικής κυβέρνησης, θεωρώ ότι ο λόγος είναι ξεκάθαρος – θα ήταν ένα σημάδι επιτυχούς ανάκαμψης και μιας πορείας προς το τέλος του προγράμματος της τρόικας. Παράλληλα, θα μπορούσε να απελευθερώσει κεφάλαια ώστε να δαπανηθούν σύμφωνα με τις πολιτικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ.  Αυτό θα μπορούσε να είναι το σημείο εκκίνησης για μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!