Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: «Πετάει» στα αεροδρόμια η ΚΑΕ-Πόσα θα χάσει από τα πρατήρια καυσίμων
[Κέρδος]: «Πετάει» στα αεροδρόμια η ΚΑΕ-Πόσα θα χάσει από τα πρατήρια καυσίμων

[Κέρδος]: «Πετάει» στα αεροδρόμια η ΚΑΕ-Πόσα θα χάσει από τα πρατήρια καυσίμων

Μπόνους από το αυξημένο τουριστικό ρεύμα κατέγραψε το 2017 η Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών, ενισχύοντας τα μεγέθη της κυρίως στο δίκτυο των αεροδρομίων, όπου κατευθύνεται εξάλλου και ο κύριος όγκος των επενδύσεων της.

Η θετική τάση διατηρείται και στην τρέχουσα χρήση, κατά την οποία ωστόσο η εταιρία αναμένεται να καταγράψει την επίπτωση από την απώλεια της άδειας λειτουργίας τριών συνοριακών πρατηρίων καυσίμων.

Σε ενοποιημένη το 2017, η ΚΑΕ – η οποία ελέγχεται κατά 100% από τον ελβετικό όμιλο Dufry- εμφάνισε πωλήσεις ύψους 294 εκατ. ευρώ έναντι 288 εκατ. ευρώ το 2016 ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 38 εκατ. ευρώ από 32 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, η εταιρία εμφάνισε αύξηση πελατών κατά 14,5% στο δίκτυο καταστημάτων της στα αεροδρόμια, όπου αντίστοιχα οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 10,81% στα 198,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, οι συνεχιζόμενες προσφυγικές ροές και η πολιτική κρίση στην Τουρκία επέδρασαν αρνητικά στις πωλήσεις της εταιρίας στα λιμάνια, οι οποίες κατέγραψαν πτώση κατά 8%. Σύμφωνα με την αναλυτική έκθεση αποτελεσμάτων του 2017, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των αγροτών και τελωνειακών, οι άσχημες καιρικές συνθήκες και η πολιτική κρίση στην Τουρκία επηρέασαν αρνητικά την απόδοση των παραμεθόριων καταστημάτων που σημείωσαν μείωση πωλήσεων κατά 1%.

Αντίθετα οι πωλήσεις στα πρατήρια καυσίμων στους μεθοριακούς σταθμούς Κήπων Έβρου, Κακαβιάς και Ευζώνων ενισχύθηκαν κατά 2% και διαμορφώθηκαν στα 17,9 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα στα 7,6 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!