Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Τι περιμένει η αγορά από τις αυριανές εκλογές
[Κέρδος]: Τι περιμένει η αγορά από τις αυριανές εκλογές

[Κέρδος]: Τι περιμένει η αγορά από τις αυριανές εκλογές

Ένα καθαρό αποτέλεσμα που θα επιβεβαιώνει τις προσδοκίες της αγοράς ότι από τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν το αργότερο τον προσεχή Οκτώβριο, θα προκύψει ισχυρή κυβέρνηση και δεν θα υπάρξει κίνδυνος πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας, αναμένουν οι επενδυτές από την αυριανή αναμέτρηση των αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών.

Το κύριο ζητούμενο για την επενδυτική κοινότητα είναι το αποτέλεσμα να μην δημιουργεί ερωτηματικά για την πολιτική σταθερότητα της χώρας και την πορεία των μεταρρυθμίσεων, ενώ είναι βέβαιο ότι ότι η προοπτική σχηματισμού μιας κυβέρνησης με πιο φιλική στάση προς το επιχειρείν και τις επενδύσεις θα επιταχύνει τη βελτίωση του κλίματος για τη χώρα. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές για επενδύσεις στην Ελλάδα, στο real estate, τον τουρισμό, την ενέργεια και πολλούς άλλους τομείς και η προοπτική σχηματισμού μιας ισχυρής κυβέρνησης, με ορίζοντα 4ετίας, θα επιταχύνει πολλά σχέδια.

Όπως σημείωσε ο Πρεμ Γουάτσα, διευθύνων σύμβουλος του ασφαλιστικού και επενδυτικού ομίλου Fairfax Holdings που ελέγχει την Eurobank, σε δηλώσεις του την προηγούμενη εβδομάδα, «πιστεύω ότι εάν η χώρα ακολουθήσει πολιτική φιλική προς τις επιχειρήσεις, κάτι που πιθανότατα θα γίνει, τα οφέλη θα είναι πολύ μεγάλα».

Σε γενικές γραμμές η αγορά δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για δυσάρεστες εκλογικές εκπλήξεις κάτι που σημαίνει ότι αν από το αυριανό αποτέλεσμα προκύψουν ερωτηματικά για την πολιτική σταθερότητα τότε μπορεί να υπάρξει έντονα αρνητική αντίδραση τόσο στο χρηματιστήριο όσο και την αγορά ομολόγων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!