Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μπλοκάρει την επένδυση της Fraport στην Κέρκυρα
[Κέρδος]: Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μπλοκάρει την επένδυση της Fraport στην Κέρκυρα

[Κέρδος]: Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μπλοκάρει την επένδυση της Fraport στην Κέρκυρα

“Δεν δυνάμεθα να γνωμοδοτήσουμε επί της διαβιβασθείσας ΜΠΕ διότι διαπιστώνονται σε αυτή ουσιώδεις ελλείψεις σε ότι αφορά το αντικείμενο αρμοδιότητας της υπηρεσίας μας”.

Αυτό απάντησε το Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με το Περιφερειακό Συμβούλιο να ψηφίζει ”όχι” κατά πλειοψηφία για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του αεροδρομίου της Κέρκυρας για την απαλλοτρίωση νέων δημοσίων και ιδιωτικών εκτάσεων με στόχο την επέκταση του αεροδρομίου.

Όπως υποστηρίζεται από την Περιφέρεια, τα έργα χωροθετούνται σε άμεση γειτνίαση και κατά ένα τμήμα εντός της Ειδικής Ζώνης Διατήρησης του Δικτύου Natura 2000 (παράκτια ζώνη από Κανόνι έως Μεσογγή), ενώ υπάρχουν ελλείψεις στη ΜΠΕ τόσο όσον αφορά στην προστασία των υδατικών πόρων όσο και στις αναλύσεις των υδρολογικών συνθηκών, δεν υπάρχουν μετρήσεις θορύβου κατά τη θερινή περίδο, ενώ καταργείται η υδραυλική επικοινωνία της λιμνοθάλασσας Κόλα με την λιμνοθάλασσα Χαλικιόπουλου (μέσω μπαζωμάτων στην ανοικτή αύλακα μήκους περίπου 800μ.).

Τέλος απουσιάζουν αναγκαία έργα υδραυλικής αποκατάστασης της επικοινωνίας προκειμένου να μην σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα. “Η κατάργηση θα επιφέρει μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στη δομή και λειτουργία του υγρότοπου και πιθανές επιπτώσεις στη Λ/Θ Χαλικιόπουλου” επισημαίνουν οι υπηρεσίες της ΠΙΝ, που ζητούν επιπρόσθετα μέτρα, στοιχεία και μελέτες προκειμένου να υπάρξει οριστική γνωμοδότηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!