Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Περαιτέρω ενίσχυση των επενδύσεων στις κατοικίες βλέπει η Alpha Bank
[Κέρδος]: Περαιτέρω ενίσχυση των επενδύσεων στις κατοικίες βλέπει η Alpha Bank

[Κέρδος]: Περαιτέρω ενίσχυση των επενδύσεων στις κατοικίες βλέπει η Alpha Bank

Διατήρηση της ανοδικής τάσης των τιμών των οικιστικών ακινήτων προβλέπει η Alpha Bank σε ειδική ανάλυση. Παρουσιάζει τα βασικά χαρακτηριστικά της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα και επικεντρώνεται στην ανάδειξη των νέων παραγόντων που συμβάλλουν στην ανάκαμψη της αγοράς οικιστικών ακινήτων την τρέχουσα περίοδο.

Η ανοδική πορεία των τιμών των οικιστικών ακινήτων συνεχίστηκε κατά το πρώτο εννεάμηνο του έτους (7,4% σε ετήσια βάση), αντισταθμίζοντας μόνο μερικώς τις απώλειες που κατεγράφησαν την προηγούμενη δεκαετία.

Επιπροσθέτως, παρατηρείται μια σταδιακή ανάκαμψη των επενδύσεων σε κατοικίες, οι οποίες επέστρεψαν σε θετικό ρυθμό μεγέθυνσης το 2018 έπειτα από μια δεκαετία συνεχόμενων μειώσεων.

Ειδικότερα, η παρούσα ανάλυση εστιάζει στα ακόλουθα σημεία:

Παρουσιάζει το ιστορικό υπόβαθρο και τα δομικά χαρακτηριστικά της αγοράς οικιστικών ακινήτων στην Ελλάδα, εστιάζοντας στην αλληλεπίδραση της με το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.
Παρουσιάζει τους βασικούς προσδιοριστικούς παράγοντες των τιμών των κατοικιών σύμφωνα με την σχετική βιβλιογραφία.
Εξετάζει τις επιπτώσεις της φορολογίας ακινήτων στην Ελλάδα ως απόρροια της κρίσης, η οποία οδήγησε προς ένα νέο μίγμα φορολογικών συντελεστών, με υψηλότερους και ταμειακά αποδοτικότερους φορολογικούς συντελεστές στην ακίνητη περιουσία αλλά χαμηλότερους συντελεστές στις μεταβιβάσεις ακινήτων.
Παρουσιάζει την διαχρονική εξέλιξη του ποσοστού ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα και σε σύγκριση με τις χώρες της Ευρωζώνης και διερευνά την σημασία του στον προσδιορισμό των τιμών των ακινήτων μακροχρόνια.
Αναλύει τον συγχρονισμό μεταξύ του οικονομικού κύκλου και του κύκλου των τιμών κατοικιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!