Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Οι πέντε αλλαγές και οι γκρίζες ζώνες στο επίδομα θέρμανσης
[Κέρδος]: Οι πέντε αλλαγές και οι γκρίζες ζώνες στο επίδομα θέρμανσης

[Κέρδος]: Οι πέντε αλλαγές και οι γκρίζες ζώνες στο επίδομα θέρμανσης

Γκρίζες ζώνες οι οποίες μένουν να διευκρινιστούν με τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης στο ΦΕΚ δημιούργησαν οι ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με τη φετινή επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης.

Το πρώτο μεγάλο ερώτημα, σύμφωνα με παράγοντες των πρατηριούχων, σχετίζεται με το τι μέλλει γενέσθαι για όσους αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης μετά την 1η Ιανουαρίου 2020 και το δεύτερο σχετίζεται με το τι θα συμβεί για όσους δηλώσουν στις 20 Δεκεμβρίου την πρόθεσή τους να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης, «κλείσουν θέση» στους δικαιούχους επιδότησης αλλά τελικά δεν προχωρήσουν στην αγορά καυσίμου έως την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών, το επίδομα των 68 εκατ. ευρώ θα δοθεί κατόπιν αίτησης του δικαιούχου στη σχετική εφαρμογή του TAXISNET, την οποία θα πρέπει να συμπληρώσει έως τις 20 Δεκεμβρίου 2019 και θα πρέπει να πραγματοποιήσει τις σχετικές αγορές πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Το επίδομα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Με βάση αυτές τις διατυπώσεις δεν είναι καθόλου «καθαρό», εάν θα υπάρχει κάποιας μορφής επιδότηση για όσους αγοράσουν πετρέλαιο από την 1η Ιανουαρίου 2020 και μετά. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες από πηγές του ΓΛΚ τις προηγούμενες εβδομάδες, μετά την κατάθεση του προσχεδίου προϋπολογισμού 2020 στη Βουλή, ανέφεραν ότι για το επόμενο έτος δεν υπάρχει κονδύλι επιδόματος στους κωδικούς του προϋπολογισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!