Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: «Παρενέργειες» για ευρωτράπεζες από τα αρνητικά επιτόκια βλέπει η ΕΚΤ
[Κέρδος]: «Παρενέργειες» για ευρωτράπεζες από τα αρνητικά επιτόκια βλέπει η ΕΚΤ

[Κέρδος]: «Παρενέργειες» για ευρωτράπεζες από τα αρνητικά επιτόκια βλέπει η ΕΚΤ

Οι τράπεζες της ευρωζώνης ετοιμάζονται να περιορίσουν την πρόσβαση των εταιριών σε πίστωση για πρώτη φορά εδώ και 2,5 χρόνια, καθώς γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικές απέναντι στα ρίσκα και καθώς τα αρνητικά επιτόκια διαβρώνουν τα κέρδη τους, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η εξαιρετικά χαλαρή πολιτική της ΕΚΤ έχει πυροδοτήσει μια ανάκαμψη του δανεισμού στην ευρωζώνη, ωστόσο τα περιθώρια των τραπεζών έχουν αρχίσει να πιέζονται πολύ, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με τις αρνητικές παρενέργειες των αρνητικών επιτοκίων.

Οι τράπεζες σταμάτησαν να χαλαρώνουν τα πιστοδοτικά κριτήρια για τις εταιρίες κατά τους τρεις μήνες μέχρι το Σεπτέμβριο και μια μικρή πλειοψηφία αναμένει πως αυτά θα γίνουν ακόμη πιο αυστηρά στο τρέχον τρίμηνο, κατέδειξε η έρευνα στην οποία συμμετείχαν 141 ιδρύματα τον περασμένο μήνα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι τράπεζες επικαλέστηκαν τη χαμηλότερη ανθεκτικότητα στους κινδύνουςως έναν από τους παράγοντες που έλαβαν υπόψιν όταν αποφάσισαν ποιες εταιρίες έλαβαν δάνειο ή γραμμή πίστωσης τους τρεις μήνες μέχρι το Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, εξέφρασαν την δυσφορία τους με το αρνητικό επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ, το οποίο ουσιαστικά χρεώνει τις τράπεζες για τις μεγάλες καταθέσεις τους στην κεντρική τράπεζα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!