Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Παρέμβαση Στουρνάρα για την οικονομία και τις τράπεζες: Να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα με τους Θεσμούς
[Κέρδος]: Παρέμβαση Στουρνάρα για την οικονομία και τις τράπεζες: Να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα με τους Θεσμούς

[Κέρδος]: Παρέμβαση Στουρνάρα για την οικονομία και τις τράπεζες: Να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα με τους Θεσμούς

Τους κινδύνους που αναδύονται στη διεθνή σκηνή, εξαιτίας της αναταραχής που προκαλεί η ιταλική κρίση, επισημαίνει ο Γιάννης Στουρνάρας, σε παρέμβασή του στα «Παραπολιτικά».

«Εχουμε εισέλθει σε έναν κύκλο ανόδου των επιτοκίων διεθνώς», υπογραμμίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και αναλύει τις δύο αιτίες που συμβαίνει αυτό.

«1) Η επαναφορά της νομισματικής πολιτικής στην κανονικότητα, μετά τη σταδιακή λήξη των Προγραμμάτων Ποσοτικής Χαλάρωσης και 2) η επεκτατική δημοσιονομική πολιτική των ΗΠΑ, σε μια περίοδο που η αμερικανική οικονομία λειτουργεί ήδη σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης. Για την Ελλάδα, πέρα απ’ αυτούς τους παράγοντες, υπάρχουν και τα γνωστά προβλήματα στις γειτονικές μας χώρες (Τουρκία, Ιταλία), που επηρεάζουν τις αγορές σε τοπικό επίπεδο. Τα παραπάνω σημαίνουν ότι το διεθνές οικονομικό περιβάλλον είναι λιγότερο φιλικό απ’ ότι είχε υποτεθεί, αν μάλιστα ληφθεί υπ’ όψιν και η μεγάλη αύξηση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου (είμαστε καθαροί εισαγωγείς), σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας υπολείπεται της επενδυτικής βαθμίδας».

Ο κ. Στουρνάρας, αναφερόμενος στο τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα, υπογραμμίζει ότι πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με τους θεσμούς, να μην υπάρξει απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους και να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, καλεί τις τράπεζες να δώσουν έμφαση στην επίτευξη των στόχων μείωσης των «κόκκινων» δανείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!