Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Μ. Παναγιωτάκης: Στέλνω μήνυμα στους εταίρους…
[Κέρδος]: Μ. Παναγιωτάκης: Στέλνω μήνυμα στους εταίρους…

[Κέρδος]: Μ. Παναγιωτάκης: Στέλνω μήνυμα στους εταίρους…

Ελπίζω να επικρατήσει η λογική». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης από το βήμα του Ελληνο – Αμερικανικού Επιμελητηρίου με αποδέκτη όχι μόνον τους δανειστές αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, προειδοποιώντας ότι οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί για τη ρύθμιση της ελληνικής αγοράς ενέργειας μπορούν να αποβούν μοιραίες για την δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού.

Αναφερόμενος στις δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας ΝΟΜΕ, που καθορίστηκαν με βάση τη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών, μίλησε για έναν στρεβλό τρόπο με τον οποίο η ΔΕΗ θα δεχθεί καίριο πλήγμα.

Παρα ταύτα, το άνοιγμα της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και το ΝΟΜΕ προτάθηκε ως μια λύση για να αποφευχθεί το σχέδιο της «μικρής ΔΕΗ».

«Στέλνω μήνυμα», είπε ο κ. Παναγιωτάκης, λέγοντας προς εταίρους στους να προσεγγίσουν τα προβλήματα και «να μεταβούμε σε μια αγορά ενέργειας που θα λειτουργεί προς το συμφέρον του καταναλωτή». Υπογράμμισε επίσης ότι ο σχεδιασμός της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ειναι επικίνδυνο να σχεδιάζεται στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής, στέλνοντας μήνυμα και στην ελληνική κυβέρνηση

Τόνισε ότι «γνωρίζουμε πως τα μερίδια της ΔΕΗ θα μειωθούν αλλά εργαζόμαστε εντατικά, το νέο όραμα είναι μια ισχυρότερη ΔΕΗ».
Ο ίδιος ζήτησε ομαλή μετάβαση στο άνοιγμα της αγοράς, σημειώνοντας πως αυτός είναι ο στόχος και όχι τα ΝΟΜΕ».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!