Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: H Oracle επενδύσει στην ΕΕ 1,4 δολ. για την εκπαίδευση στην επιστήμη των υπολογιστών
[Κέρδος]: H Oracle επενδύσει στην ΕΕ 1,4 δολ. για την εκπαίδευση στην επιστήμη των υπολογιστών

[Κέρδος]: H Oracle επενδύσει στην ΕΕ 1,4 δολ. για την εκπαίδευση στην επιστήμη των υπολογιστών

Την πρωτοβουλία «Digital Skills and Jobs Coalition», μία συνεργασία πολλών φορέων και οργανισμών, με σκοπό την ενίσχυση της επάρκειας γνώσεων στον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών (CS) και της σύνταξης κώδικα προγραμματισμού σε όλα τα επίπεδα της ροής προσωπικού στην Ευρώπη, παρουσίασαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο οργανισμός DIGITALEUROPE.

Σε συνδυασμό με αυτήν την πρωτοβουλία, η Oracle ανακοίνωσε μία τριετή επένδυση συνολικού ύψους 1,4 δισ. δολαρίων σε άμεση και σε είδος υποστήριξη για την εκπαίδευση στην επιστήμη των υπολογιστών σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης ετήσιας επένδυσης της Oracle, που ανέρχεται στα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια και αποσκοπεί στην επιτάχυνση της ψηφιακής μόρφωσης, παγκοσμίως.

Σχεδόν 1.000 εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ε.Ε. συνεργάζονται αυτήν τη στιγμή με το Oracle Academy, το κορυφαίο, φιλανθρωπικού χαρακτήρα πρόγραμμα της Oracle για τον τομέα της εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα φέρνει σχεδόν 3,1 εκατομμύρια σπουδαστές σε 110 χώρες, πιο κοντά στην εκπαίδευση της επιστήμης των υπολογιστών. Στο πλαίσιο της δέσμευσης που ανακοινώθηκε σήμερα, το Oracle Academy σκοπεύει να επιμορφώσει 1.000 επιπλέον εκπαιδευτικούς στην Ε.Ε. σε αντικείμενα της επιστήμης υπολογιστών, της Java και των βάσεων δεδομένων, καθώς και να προσεγγίσει σπουδαστές μέσα από 1.000 επιπλέον εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ε.Ε. μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Ο γενικός διευθυντής της DIGITALEUROPE, Τζων Χίγγινς, δήλωσε σχετικά: «Οι επαγγελματίες που διαθέτουν ψηφιακές δεξιότητες, έχουν κρίσιμο ρόλο για την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης και τις δυνατότητές της για καινοτομία. Μέσα στα δέκα τελευταία χρόνια, βλέπουμε ότι η ζήτηση για εργαζόμενους με δεξιότητες στην επιστήμη των υπολογιστών και στη σύνταξη κώδικα, αυξάνεται κατά 4% ετησίως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!