Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Oμπάμα: Ο Ρέντσι έχει δίκιο στη συνταγή κατά της λιτότητας
[Κέρδος]: Oμπάμα: Ο Ρέντσι έχει δίκιο στη συνταγή κατά της λιτότητας

[Κέρδος]: Oμπάμα: Ο Ρέντσι έχει δίκιο στη συνταγή κατά της λιτότητας

«Τα μέτρα λιτότητας έχουν συνδράμει την πιο αργή ανάπτυξη στην Ευρώπη», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Ερωτηθείς για τη βαθιά ύφεση στην οποία βρίσκονταν Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες στο ξεκίνημα της θητείας του, ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε σε μια σύγκριση των διαφορετικών προσεγγίσεων των δύο περιοχών. Όπως υποστήριξε, αμέσως αφότου ο ίδιος ανέλαβε την προεδρία, οι ΗΠΑ υιοθέτησαν την Πράξη Ανασυγκρότησης (Recovery Act) με στόχο την τόνωση της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, «κινηθήκαμε γρήγορα για να σώσουμε την αυτοκινητοβιομηχανία μας, να σταθεροποιήσουμε τις τράπεζες μας, να επενδύσουμε σε υποδομή, να αναζωογονήσουμε άμεσα τα δάνειαπρος μικρές επιχειρήσεις και να βοηθήσουμε οικογένειες να παραμείνουν στα σπίτια τους».

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι αυτή η τακτική οδήγησε στη δημιουργία πάνω από 15 εκατ. νέων θέσεων εργασίας, μείωσε το ποσοστό της ανεργίας στο μισό, περιόρισε τα ελλείμματα και αύξησε τους μισθούς.

«Κάποιες χώρες υιοθέτησαν μια διαφορετική προσέγγιση», σχολίασε ο Μπαράκ Ομπάμα, υποστηρίζοντας πως «τα μέτρα λιτότητας συνέδραμαν στην πιο αργή ανάπτυξη στην Ευρώπη. Τόνισε πως η στασιμότητα ετών έχει οδηγήσει σε ανησυχίες σε ολόκληρη την ήπειρο, ιδιαίτερα στους νέους που εμφανίζουν και τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!