Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ντράγκι: Πρέπει να βρούμε τελική λύση για το χρέος
[Κέρδος]: Ντράγκι: Πρέπει να βρούμε τελική λύση για το χρέος

[Κέρδος]: Ντράγκι: Πρέπει να βρούμε τελική λύση για το χρέος

«Υπάρχουν σημαντικές ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», παραδέχτηκε ο Μάριο Ντράγκι μιλώντας σε ευρωβουλευτές.

«Είναι προς το συμφέρον την ευρωζώνης ως σύνολο και της ίδιας της Ελλάδας να βρεθεί μόνιμη – τελική (lasting) λύση που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα» σημείωσε ο ίδιος.

Όπως είπε «ξέρουμε από το Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος ετοιμάζονται και προσβλέπουμε σε μια συμφωνία για αυτά τα μέτρα στην επόμενη συνάντηση του Eurogroup», τόνισε.

«Θέλουμε μια λύση που θα εξασφαλίζει πλήρη εμπιστοσύνη στη δυναμική της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους και θα αντιμετωπίζει τα κύρια ρίσκα που συνδέονται με το πρόγραμμα» υπογράμμισε ο κ. Ντράγκι.

Η ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης έχει αντέξει την οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα και αναμένεται να συνεχιστεί, κυρίως λόγω της νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε νωρίτερα ο κ. Ντράγκι.

«Η οικονομία της ευρωζώνης συνεχίζει να επεκτείνεται με μέτριο αλλά σταθερό ρυθμό, παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις από την παγκόσμια οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα», ανέφερε ο κ. Ντράγκι σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Η σταδιακή αυτή ανοδική τάση αναμένεται να συνεχιστεί, κυρίως λόγω των μέτρων νομισματικής πολιτικής», σημείωσε ο ίδιος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!