Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Nτράγκι: Εγγύηση καταθέσεων για να ολοκληρωθεί η τραπεζική ενοποίηση
[Κέρδος]: Nτράγκι: Εγγύηση καταθέσεων για να ολοκληρωθεί η τραπεζική ενοποίηση

[Κέρδος]: Nτράγκι: Εγγύηση καταθέσεων για να ολοκληρωθεί η τραπεζική ενοποίηση

Για να ολοκληρωθεί η τραπεζική ενοποίηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο τρίτος πυλώνας του Ευρωπαϊκού Συστήματος Εγγύησης Καταθέσεων (EDIS), επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής ΠΟλιτικής ECON.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημούλης, στο πλαίσιο δημόσιας ακρόασης και ανταλλαγής απόψεων με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, ο οποίος συμμετείχε και με την ιδιότητα του Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συστημικού Κινδύνου, έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

«Κύριε Ντράγκι, υπάρχει εκκρεμότητα, εδώ και χρόνια, στην ολοκλήρωση της τραπεζικής ενοποίησης. Και στη δημιουργία του περίφημου τρίτου πυλώνα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Εγγύησης Καταθέσεων (EDIS). Έχει κατατεθεί μια πρόταση της Κομισιόν, με ένα χρονοδιάγραμμα σταδιακής υλοποίησης μέχρι το 2024. Θα ‘θελα να μας πείτε τη γνώμη της ΕΚΤ γι’ αυτόν τον τρίτο πυλώνα – γιατί το συζητούμε τώρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Πολλοί θεωρούν ότι χωρίς τον τρίτο πυλώνα, δεν ολοκληρώνεται η τραπεζική ενοποίηση και ότι παραμένουν σοβαροί συστημικοί κίνδυνοι που μεγαλώνουν. Ποια είναι η δική σας γνώμη επ’ αυτού;».

Ο κ. Ντράγκι απάντησε ως εξής: «Η άποψή μας είναι ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο τρίτος πυλώνας για να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!