Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Νέος διαγωνισμός για την πώληση της Παγωτά Δωδώνη
[Κέρδος]: Νέος διαγωνισμός για την πώληση της Παγωτά Δωδώνη

[Κέρδος]: Νέος διαγωνισμός για την πώληση της Παγωτά Δωδώνη

Σε νέο διαγωνισμό για την πώληση της Παγωτά Δωδώνη προσανατολίζονται οι τράπεζες, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Σχετικές αποφάσεις επί του θέματος αναμένεται να ληφθούν μέσα στις προσεχείς ημέρες. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει προκαλέσει έκπληξη σε στελέχη της αγοράς και αυτό γιατί για την Παγωτά Δωδώνη έχει υπάρξει ήδη ενδιαφέρον και κατατεθειμένες δεσμευτικές προτάσεις.

Ενδιαφέρον για την απόκτηση της Παγωτά Δωδώνη έχει εκδηλώσει το σχήμα των ελληνικών εταιρειών Γιώτης-Γρηγόρης και η Switz Group του Ινδού επιχειρηματία Taizoon Khorakiwala. Οι δύο διεκδικητές προσφέρουν περί τα 8-9 εκατ. ευρώ για την απόκτηση της εταιρείας, με την προσφορά του Ινδού να είναι ελαφρώς υψηλότερη απ’ αυτήν του σχήματος Γιώτης-Γρηγόρης. Ωστόσο, η προσφορά του ελληνικού σχήματος φέρεται να έχει τη στήριξη της πλευράς του σημερινού management team της Παγωτά Δωδώνη και του μετόχου μειοψηφίας αυτής.

Eν τω μεταξύ, στις 28 Νοεμβρίου, οι μέτοχοι της Παγωτά Δωδώνη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στην έκτακτη γενική συνέλευση, θέμα της οποίας είναι η μείωση και αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Οι μέτοχοι της εταιρείας καλούνται να εγκρίνουν τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 2,393 εκατ. ευρώ με ακύρωση 4.786.667 μετοχών για συμψηφισμό ισόποσων συσσωρευμένων ζημιών. Επίσης καλούνται να εγκρίνουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 25.000 ευρώ με την έκδοση 50.001 νέων μετοχών με έκδοση 0,50 ευρώ ανά μετοχή, με κεφαλαιοποίηση απαιτήσεων και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ των πιστωτών, των οποίων θα κεφαλαιοποιηθούν οι απαιτήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!