Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Σε νέο ιστορικό χαμηλό η απόδοση του ελληνικού 10ετούς
[Κέρδος]: Σε νέο ιστορικό χαμηλό η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

[Κέρδος]: Σε νέο ιστορικό χαμηλό η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Υποχωρεί το ελληνικό κόστος δανεισμού στο trading της Πέμπτης και φτάνει σε νέο χαμηλό ρεκόρ. Η απόδοση του 10ετούς κινείται 2,6 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,549%, ενώ του 5ετούς με πτώση κατά 4 μονάδες βάσης διαμορφώνεται επίσης σε ιστορικό χαμηλό, στο 0,88%.

Η κίνηση έρχεται μία μέρα μετά τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας μας. Την άποψη ότι οι στόχοι 3,5% στους οποίους έχει δεσμευτεί η Ελλάδα πρέπει «να επανεξεταστούν με μεγάλη προσοχή», εξέφρασε η μέλλουσα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κατά τη διάρκεια ακρόασής της ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείσα σχετικά με την πάγια θέση του ΔΝΤ για τα ελληνικά πλεονάσματα και το κατά πόσο θα την υπερασπιστεί από τη θέση της προέδρου της ΕΚΤ, η Κρ. Λαγκάρντ ανέφερε: «Η άποψη του ΔΝΤ και η δική μου, μιλώντας ακόμα ως ΔΝΤ, είναι ότι ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% της Ελλάδας είναι υπερβολικός και ασκεί υπερβολική πίεση στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, στην οποία στοχεύαμε. Το ΔΝΤ συνεχίζει να έχει την ίδια άποψη και καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στη φάση ανάκαμψης, είναι κάτι που θα πρέπει να επανεξετάσουμε με μεγάλη προσοχή».

Την ίδια ώρα, ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων. Του 10ετούς Bund ενισχύεται κατά 2,5 μονάδες βάσης, στο -0,65%, ενώ του γαλλικού αντίστοιχου τίτλου, με ίδια κίνηση, φτάνει στο -0,35%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!