Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Nέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες από Euroxx – Κορυφαίες επιλογές Alpha και ΕΤΕ
[Κέρδος]: Nέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες από Euroxx – Κορυφαίες επιλογές Alpha και ΕΤΕ

[Κέρδος]: Nέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες από Euroxx – Κορυφαίες επιλογές Alpha και ΕΤΕ

Τη θετική της στάση απέναντι στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο επαναδιατυπώνει η Euroxx Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της στην οποία αλλάζει τις τιμές-στόχους για τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή θέτει νέο στόχο για τη Eurobank στα 1,20 από 1,10 ευρώ, για την Εθνική στα 0,35 από 0,40 ευρώ, για την Πειραιώς στα 3,90 από 4,90 ευρώ ενώ για την Alpha Bank διατηρεί την τιμή-στόχο των 2,60 ευρώ. Και για τις τέσσερις τράπεζες η σύσταση είναι overweight.

Όπως αναφέρει η Euroxx, οι νέες τιμές-στόχοι υποδηλώνουν περιθώριο ανόδου 29-31% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών για τις μετοχές.

Οι ελληνικές τράπεζες, σημειώνει, διαπραγματεύονται με δείκτη 0,2-0,5 επί της έγχαρτης λογιστικής τους αξίας το 2018, έναντι 0,9% για για ευρωπαϊκές τράπεζες, ενώ προσφέρουν υψηλότερους δείκτες κεφαλαίων και κάλυψης και θετικές προοπτικές κερδοφορίας. Κατά την άποψη της Euroxx, το μεγάλο discountαντανακλά τις ανησυχίες για τα υψηλά επίπεδα NPEs και τις επιπτώσεις από τους απαιτητικούς στόχους μείωσής τους το 2018 και το 2019.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι κορυφαίες επιλογές της παραμένουν οι Alpha και Εθνική. Όπως αναφέρει, προτιμά την Alpha λόγω της καλύτερης θέσης της ως προς την ποιότητα κεφαλαίων. Επίσης, προτιμά και τον τίτλο της Εθνικής λόγω της ισχυρής κεφαλαιακής της θέσης με αυξημένες προοπτικές βελτίωσης κεφαλαίων από τις εναπομείνασες αποεπενδύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!