Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ναρκωτικά, προϊόντα μαϊμου και… μετρητά κατασχέθηκαν στα τελωνεία
[Κέρδος]: Ναρκωτικά, προϊόντα μαϊμου και… μετρητά κατασχέθηκαν στα τελωνεία

[Κέρδος]: Ναρκωτικά, προϊόντα μαϊμου και… μετρητά κατασχέθηκαν στα τελωνεία

Στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών, όπλων, τσιγάρων, ρευστών διαθεσίμων και παραποιημένων προϊόντων, η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων & Ε.Φ.Κ της Α.Α.Δ.Ε., συνεχίζει τους εκτεταμένους και στοχευμένους ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.

Ενδεικτικά παρατίθενται οι σημαντικότερες περιπτώσεις κατασχέσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά τους μήνες Ιανουάριο έως και Σεπτέμβριο του 2019.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Κατά τους μήνες αυτούς καταγράφηκαν συνολικά τριάντα-εννεα υποθέσεις κατασχέσεων ναρκωτικών ουσιών, με σημαντικότερες τις ακόλουθες:

• Το Γ΄ Τελωνείο Πειραιά κατά το χρονικό διάστημα Αύγουστο 2019 και Σεπτέμβριο 2019 κατάσχεσε σημαντική ποσότητα κοκαΐνης σε ε/κ προερχόμενα από Εκουαδόρ σε φορτία με μπανάνες. Η ποσότητα που κατασχέθηκε ήταν 240 κιλά και 739 γραμμάρια.

• Το Τελωνείο Α΄ Θεσσαλονίκης το ίδιο χρονικό διάστημα κατάσχεσε κοκαΐνη βάρους 153 κιλών και 65 γραμμαρίων. Οι Διωκτικές υπηρεσίες (Τελωνεία, ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΣΔΟΕ) συνεργάστηκαν και πραγματοποίησαν στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης κατασχέσεις κοκαΐνης από 15 ε/κ συνολικού βάρους 700 κιλών περίπου. Πραγματοποιήθηκαν ελεγχόμενες παραδόσεις ναρκωτικών τόσο στην Χώρα μας όσο και στην Αλβανία (τελικός προορισμός 3 ε/κ) με αποτέλεσμα την σύλληψη ατόμων σχετιζομένων με τις υποθέσεις.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών. Οι υποθέσεις αυτές παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς πραγματοποιήθηκαν μαζικά τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο με το ίδιο δρομολόγιο, δια θαλάσσης , με container από Λατινική Αμερική χρησιμοποιώντας το ίδιο modus operandi.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!